Kaybolan asker için, 'İdris Baluken'den yardım isteyin' dediler

Buca'da askerlik yaparken kaybolan Karadeniz için yardım isteyen ağabeyine, “İdris Baluken sizin tanıdığınız zaten. Baluken bu konuda size cevap verir’ dediler” dedi.

Kaybolan asker için, 'İdris Baluken'den yardım isteyin' dediler

İzmir'in Buca ilçesi Merkez Komutanlığı’nda vatani görevi yapan ve 4 aylık er olan Osman Karadeniz, iddiaya göre birliğinden Denizli’ye sürgün edildi. Daha sonrasında ise kaybolan Karadeniz’in durumundan endişe duyan ailesine, “Askeri yetkililer, ‘çocuğunuzu gidin dağda arayın, İdris Baluken sizin tanıdığınız zaten. Baluken bu konuda size cevap verir’ dediler” ifadesini kullandı.

Anne Rahime Karadeniz, “Ben oğlumu istiyorum. Askerler benim oğlumu kaybettirdi. Biz askere güvenerek oğlumuzu onlara teslim ettik. Oğlum zorla askere gitmedi, isteyerek gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan oğlumun bulunması için yardım etmelerini istiyorum. Ben Osman’ımı istiyorum” dedi.

‘Gidin kardeşinizi farklı yerde arayın’

Abla Zozan Karadeniz ise son telefon görüşmesinde Osman Karadeniz’in, Denizli’ye sürgün edildiğini anlattığını belirterek, kardeşine ulaşamayınca Denizli ve Buca’daki birlikleri aradığını söyledi.

Oralardan olumlu bir cevap alamadığını söyleyen Zozan Karadeniz şunları söyledi:

“Bu olayı karanlık bir olay olarak düşünüyoruz. İzmir Buca’daki kışlaya gittiğimizde, ‘Gidin kardeşinizi farklı yerde arayın’ dediler. Farklı yer dedikleri ise, dağa gitmeyi kast ediyorlar. Askeri yetkililer, ‘çocuğunuzu gidin dağda arayın, İdris Baluken sizin tanıdığınız zaten. Baluken bu konuda size cevap verir’ dediler.

“Kardeşimin neden Denizli’ye sürgün edildiğini sorduğumuzda ise, ‘Kriterlerimiz böyle’ diye yanıt verdiler.  Diyarbakır’da 5 Haziran günü HDP’nin mitinginde yapılan bombalı saldırının ardından kışlada büyük bir tartışmanın olduğunu söylüyorlar.

“Bu iddialar, askeri yetkiler tarafından reddedildi. Tüm siyasi partilere çağrımız, kardeşim Osman’ın sağ salim bulunmasını istiyoruz. Tek sorumlu TSK’dır. Kardeşimizi bulup bize getirmeleri gerekiyor. Çok kaygılıyız. Kardeşimin başına bir şeyler getirilmiş diye endişe ediyoruz. Biz bu olayın peşini asla bırakmayacağız.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER