Yüksekdağ: Kürt örgütler AKP saldırılarına karşı tutum almalı

HDP, DBP, HDK ve DTK Eş Başkanlarından oluşan heyet ile YNK heyeti, YNK’nin Süleymaniye’deki Polit Büro merkezinde bir araya geldi.

Yüksekdağ: Kürt örgütler AKP saldırılarına karşı tutum almalı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDK Eş Sözcüsü ve HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile HDP’nin Hewler temsilcileri Abid İke ile Şilan Eminoğlu’nun da aralarında bulunduğu heyeti, YNK adına Genel Sekreter Yardımcısı Mele Baxtiyar, Polit Büro Üyesi ve Celal Talabani’nin eşi Hero İbrahim, Polit Büro Üyesi Ömer Fettah’ın da içinde bulunduğu geniş bir heyet karşıladı.

BAXTİYAR: MASAYA DÖNÜLMELİ

Görüşme sonrası heyetler adına HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ile YNK Genel Sekreter Yardımcısı Baxtiyar, basın açıklaması düzenlediler.

Baxtiyar, Kuzey Kürdistan’da süren Kürt sorununun demokratik müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti. Baxtiyar, tarafların yeniden müzakere masasına dönmesi gerektiğini belirtti..

YÜKSEKDAĞ: SAVAŞIN GÖLGESİNDE SEÇİMİ KAZANMAK İSTİYOR

Yüksekdağ ise, 7 Haziran’daki seçim sonuçlarını sindiremeyen Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin anti demokratik koşullarda yeni bir seçime gitmek istediklerini, 7 Haziran’da başaramadıklarını, körükledikleri savaşın ve silahların gölgesinde başarmaya çalıştıklarını belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, şöyle konuştu: “Bizler savaşın ve silahların gölgesinde bir seçime gitmek istemiyoruz. Bize zorla dayatılan bu savaşa karşı halkların barış iradelerini ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Türkiye ve Ortadoğu’da iradelerini birleştiren halkların barışı sağlayacaklarına inanıyorum. YNK ile yaptığımız görüşme de bu temeldeydi. AKP ve Saray’ın gayrimeşru savaşına karşı halklar güçlerini birleştirerek mutlaka barışı sağlayacaklardır. Erdoğan de barış sürecini bitirmiş olsa da biz bu barışı sağlayacağız.” Dedi.

‘KÜRT ÖRGÜTLERİ AKTİF ROL ALMALI’

Bir gazetecinin sorusu üzerine, YNK’nin de içinde bulunduğu Güney Kürdistanlı bazı siyasi partilerin 12 Eylül’de gerçekleşen AKP kongresine katılımını değerlendiren Yüksekdağ, “Bu onların kendi tercihidir. Ama biz Kürt siyasi güçlerini, partilerini sadece bunun üzerinden değerlendirip bir sonuca gitmeyiz. Bu süreçte tüm Kürt partilerinin Kürt sorununda ortaklaşmaları, ortak tutum geliştirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. O kongreye katılmaları kendi teveccühüdür. Ancak biz yine de tüm Kürt partilerinin AKP’nin bu saldırılarına karşı tutum almalarını, eleştirmelerini bekliyoruz. Kuzey’de Kürtlere yönelik gelişen saldırıların bir an önce durması için tüm Kürt örgütlerinin aktif rol alması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘HAVA OPERASYONLARI NEDENİYLE KANDİL’E GİDEMİYORUZ’

Yüksekdağ, bir başka soru üzerine, devam eden hava operasyonlarından dolayı güvenlik koşullarının el vermediğini ve Kandil’e herhangi bir ziyaret gerçekleştirmeyeceklerini bildirdi.

Kuzey Kürdistan’dan gelen heyet bugün Goran Hareketi ve Rojava Katon Temsilciliği ile görüştükten sonra Hewler’e geçecek. Heyet yarın Hewler’de de siyasi partiler ve bölge parlamentosunun yanı sıra Bölge Başkanlığıyla da aynı gündem üzerine çeşitli görüşmeler yürütecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER