Yüksekdağ: MHP eski günlerine özenmesin

MHP Genel Başkanı Bahçeli ve parti temsilcilerinin açıklamalarına yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “MHP eski günlerine özenmesin. Eski çamlar bardak oldu” dedi.

Yüksekdağ: MHP eski günlerine özenmesin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti temsilcilerinin açıklamalarına yanıt veren Yüksekdağ, “MHP eski günlerine özenmesin” dedi.

Yüksekdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Biz MHP tabanının da vicdanlı davranabileceğini, çözümden yana, kardeşlikten yana bir tutum geliştirebileceğini biliyoruz bunu gördük de.

“Bize AKP tabanından oy verdiler. AKP’liler oy verdi. AKP yönetiminden il ve ilçe yönetimlerinden değerli kardeşlerimiz partimize katıldı. Hepsinin güveni başımız gözümüzün üstünedir. Onların güvenlerini asla ve asla boşa çıkarmayacağız.

“Bu dönemde kullanılan dil ve yöntemler artık çakaralmaz* silahlara dönüşmüştür. Bunun görülmesi lazım.

“MHP eski günlerine özenmesin. Eski çamlar bardak oldu. Eski komandoluk günleri, eski kirli siyasetin maşası olama günleri artık onlar için parlak bir siyasi geleceğin önünü açamaz.”

* Çakaralmaz : Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, “Basit, ilkel tabanca. İşe yaramayacak durumda olan, bozuk” anlamına geliyor.

Ne demişlerdi?

Partisinin Genişletilmiş İl İstişare toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Boğazda yalılarda oturup viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler şimdi HDP ile koalisyon kurun” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin Siyasi Danışmanı Metin Özkan da “ellerinde 3 bin kişilik şerefsizler listesi olduğunu” açıkladı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise yaptığı yazılı açıklamada “46 yıllık şerefli mazisiyle MHP şerefsize şerefsiz, namussuza namussuz der” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER