Yüksekdağ: 'Öcalan'ın özgürlüğünün kapılarını birlikte açacağız'

HDP Genel Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde %94.26 oy aldı Saray ilçesini ziyaret ederek halka teşekkür etti.

Yüksekdağ: 'Öcalan'ın özgürlüğünün kapılarını birlikte açacağız'
HDP Genel Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde %94.26 oy aldı Saray ilçesini ziyaret ederek halka teşekkür etti.


HDP Genel Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Van HDP il Eşbaşkanları Derya Hayva, Veysi Dilekçi ve beraberindeki heyet Saray girişinde, Saray Belediyesi Eşbaşkanları Zilan Aldatmaz, A. Kadir Çalışkan, Saray HDP-DBP ilçe örgütü ve çok sayıda kişi tarafından konvoy eşliğinde karşılandı. 

İlk olarak DBP ve HDP Saray ilçe örgütlerini ziyaret eden Yüksekdağ, DBP’nin tüm yönetimini, üyelerini ve çalışanları ve gönüllülerini yürekten kutladığını söyledi.

Yüksekdağ şunları belirtti: "7 Haziran seçimlerinde hep beraber yaptığımız çalışmalar sonucu bu zaferi elde ettik. 7 Haziran zaferi hem bir Türkiye, Kürdistan hem de bir Ortadoğu, Mezopotamya zaferidir. Barış ve kardeşliğin mimarı Sayın Abdullah Öcalan'a Van Saray'dan bir kez daha selam olsun. Sayın Öcalan, HDP projesine bu kadar inanmasaydı eğer; o HDP projesinin arkasında bu kadar durmasaydı ve bizden çok kazanacağımıza güvenmeseydi bizler bu yola çıkmazdık. Sayın Öcalan bizden önce bu yolları bu günleri biz görmeden o görmüştür. Halkımızı bu büyük zaferden sonra iktidara taşıyarak halk iktidarı kurarak bu görevi bu sözü yerine getireceğiz. Bugün bu büyük zaferimizin intikamı için tecrit altında tutulan Sayın Öcalan' a özgürlüğün kapılarını hep birlikte açarak borcumuzu görevimizi yerine getireceğiz. Bütün devrimci tutsaklarımızla birlikte Sayın Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için biz bıkmadan usanmadan borcumuzun ve görevimizin ikinci taksitinin, ikinci etabını yerine getireceğiz. Rojava'da yeni ve büyük insanlık yaşamını bize armağan eden şehitlerimize borçluyuz. Büyük mücadeleyi ve şanlı davayı iktidara taşıyana kadar bizlere durmak ve dinlenmek haramdır.”

7 Haziran zaferi ile daha iyi ve daha ileri bir noktaya geldiklerini de vurgulayan Yüksekdağ, “Rojava kantonlarımızın ikisi birleşti. İnşallah çok yakın zamanda üçüncü kantonu da birleştirerek Rojava'nın bütünlüğünü oradaki özgür ortak vatanımızın bütünlüğünü ve birliğini sağlayacağız Bütün zalim ve karanlık güçlerin ordularına karşı, DAİŞ çetelerine karşı artık Ortadoğu'da Mezopotamya da büyük insanlık bayrağı dalgalanacak ve o bayrağı hiç kimse ve hiç kimse indiremeyecek" dedi.

Yüksekdağ ve beraberindekiler daha sonra Saray Belediyesini ziyaret ederek yaşanan sorunlara ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2015, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER