Yüksekdağ: Önce Meclis'te sonra iktidarda olacağız

Partisinin Siirt mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Türkiye halklarıyla önce Meclis’te sonra iktidarda olacağız” dedi.

Yüksekdağ: Önce Meclis'te sonra iktidarda olacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Yüksekdağ partisinin Siirt mitinginde konuştu.

Yüksekdağ, “HDP sadece bir ana muhalefet, bir mücadele partisi değildir, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin partisidir. Çok yakın bir gelecekte, bu meydanları dolduran halkımızla, Türkiye halklarıyla önce Meclis’e sonra iktidarda olacağız” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kenan Evren’in ölümü

“13 yıl boyunca hiçbir haksızlıkla, suçla hesaplaşmadılar. Hesaplaşmadıkları gibi yeni suçlar işlediler, katliamlar gerçekleştirdiler. İki gün önce darbeci bir general öldü, hiçbir hesap sorulmadan gitti. Kenan Evren’in yargılanmamasının biricik güvencesi Tayyip Erdoğan’dır. Kenan Evren’in o darbeci ruhu Erdoğan’da yaşıyor.

“Eğer Erdoğan, Evren’i yargılasaydı kendisi de yargılanmış olacaktık. O darbeci zihniyeti o taşıyor. Dünün ve bugünün bütün darbecileriyle hesaplaşacağız. Dünün darbecileri darbeleri askeri kıyafetle, bugünün darbecileri sivil kıyafetleriyle yapıyor. Tek farkları budur. Bütün darbecilerden hesap soracağız. Halkımızın 7 Haziran tercihine bir darbe teşebbüsünde bulunuyorlar. Diyadin’de iki insanımızın ölümüne neden olan bu provokasyon ve komplo, seçimi darbelemeye dönüktür.

“Diyadin’de onurlu halkımız bu darbeyi boşa çıkardı. Darbenin bütün kurumlarını hala koruyorlar. AKP hükümeti ve Tayyip Erdoğan, darbelere karşı olduklarını söyleyerek oy aldı. Ancak geçen zaman içinde onlardan hiçbir farkı olmadıklarını gösterdiler. Bugün darbenin birer kurumu olan YÖK, MGK, seçim barajı hala onların korumasındadır. Bu kurumsal yapılara karşı esaslı hamle yapacağız, faşist darbeci barajı yıkıp geçeceğiz. O darbe barajını, bugünün darbecilerinin barajını yıkacağız. Bunların hepsinin hesap vermesi için bizlerin Meclis’e ve geleceğe yürümesi gerekiyor, yürüyeceğiz.

“Önce Meclis’te sonra iktidarda olacağız”

“7 Haziran seçimlerinden sonra bütün farklılığımızla bir güç olduğumuzu göstereceğiz. HDP sadece bir ana muhalefet, bir mücadele partisi değildir, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin partisidir. Çok yakın bir gelecekte, bu meydanları dolduran halkımızla, Türkiye halklarıyla önce Meclis’e sonra iktidarda olacağız.

“Sanki kadınların, gençlerin, emekçilerin, işçilerin, işsizlerin ve Türkiye’nin hiçbir sorunu, tasası kalmamış, Erdoğan’ı başkan yapmaktan başka. Türkiye’de demokrasi, barış ve insanca yaşam derdimiz var. Onlar bu derde çare olmaz. Onların tek derdi, Erdoğan’ı başkan yapmak ve etrafında saltanat oluşturmaktır. O saltanatta sefa sürmelerine izin vermeyeceğiz. Bütün halkların sorunlarını, iş ve emek sorunlarını bizler çözeceğiz. Ama önce AKP’yi ait olduğu yere iade edeceğiz.

“Bizim paramız yok. Ordularımız, garnizonlarımız, devlet bürokratlarımız yok. Bizden korkuyorlar, bizlerin gücünden ve yüreğinden korkuyorlar. Çünkü onlar da bizde olan şey yok, o güç ve yürek yok. Bizde olan o yürek siyasi iktidarda olmadığı için partimize dönük saldırılar, baskılar devam ediyor. Faşistler, çeteler bastı demiyorum AKP bastı diyorum. Adaylarımızın üzerine polisi saldırıyorlar. Bütün saldırılara rağmen onların beslendiği saldırılara karşı kendi halkımıza dayanarak ilerlemeye devam edeceğiz. Bizi 7 Haziran’a götürecek bu güç ve birliktir.”

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER