Yüksekova Devlet Hastanesi Boşaltıldı

Yüksekova'da çıkan olaylarda hayatını kaybeden Mehmet Reşit İşbilir ile Veysel İşbilir'in cenazelerinin bulunduğu Yüksekova Devlet Hastanesi'nde polis ile vatandaş arasında gerginlik tırmandı.

Yüksekova Devlet Hastanesi Boşaltıldı
Hastanede toplanan kalabalığı polis gaz bombası kullanarak dağıtmak isteyince vatandaşlar polise taşlarla karşılık verdi.

Polis hastane içine gaz bombası atınca hastanede yatan hastalar tahliye edildi. Üç katlı hastanede doğumhane ve yoğun bakımda kalan hastalar, çığlık atarak yardım istedi. Hastalar güçlükle dışarı çıkarılırken, polis güvenlik odası ateşe verildi.

Polis gerçek mermi kullandı 

Polis kalabalık kitleyi dağmak için gerçek mermi kullnadı. Olayların büyümesi üzerine Özel harekat timi hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

CENAZELERİ YERDEN SÜRÜKLEDİ

Hastane önünde kısa bir açıklama yapan Hakkari BDP İl Eş Başkanı Rahmi Kurt, 'Meya-Der öncülüğünde mezarlıklara yapılan ziyaret sırasında çarşı merkezine gelen kitleye polisler tarafından saldırı düzenlendi. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre hedef gözetilerek de iki arkadaşımız şehit düşmüştür. Hastaneye geldiğimizde polisler tarafından hastalara ve kalabalık kitleye gaz bombası ve plastik mermi ile tekrar müdahale ettiler'. 

Kurt, Bizleri tartaklayarak gözümüzün önünde cenazeleri yerden sürükleyerek araçlara bindirdiler. Savcılığa bildirmemize rağmen binlerce kişinin hastanede olduğu halde polis orantısız güç kullanılarak vatandaşlara gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale ettiler.

Olayların son bulmasının ardından cenazeler otopsi için Van'a gönderildi.
 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER