Hakkari ve ilçeleri kapalı

Yüksekova'da öldürülen M. Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir için Hakkari merkez ve ilçelerinde esnaflar kepenk açmayarak protesto etti.

Hakkari ve ilçeleri kapalı
ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Yükseova İlçesi'nde, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEYA-DER) üyelerinin, PKK'lilere ait mezarların tahrip edilmesine ilişkin yapılan protesto eyleminin ardında çarşı merkezinde özel harekat timleri tarafından ateş açılması sonucunda hayatını kaybeden M. Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir cenaze öncesi Hakkari, Yüksekova ve Şemdinlide kepenkler açılmadı.

Yüksekova ilçe merkezinde dün biraraya gelen yaklaşık 400 kişi, PKK'lilere ait mezarların tahrip edilmesine ilişkin Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa kadar yürüdü. Kalabalık buradan da tekrar ilçe merkezine dönerek, Cengiz Topel Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. 

Olaylar sırasında eski cezaevi kavşağında ise silah sesleri duyulmaya başlandı. Burada açıldığı belirtilen ateş esnasında kurşunların isbet ettiği 34 yaşındaki Veysel İşbilir ile 32 yaşındaki Mehmet Reşit İşbilir ağır yaralandı. Amaca Yeğen oldukları belirtilen İşbilir'ler, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savcının ilk incelemesinin ardından da otopsi yapması için cenazeler. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne gönderildi.

Diyarbakır'dan Van'a gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün gece yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen cenazelerle birlikte bugün Yüksekova ilçesine gideleceği  belirtilirken, ilçede ve Hakkari kent merkezinde bugün kepenkler açılmadı. Nöbetci fırın ve eczane dışında tüm işyelrenin kapalı olduğu Yüksekova ve Hakkari'de polisin belli noktalarda güvenlik önlemi aldığı görüldü.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER