BDP Genel Merkezi'nden geniş katılımlı protesto çağrısı

BDP Genel Merkezi, bugün bir genelge yayınlayarak, tüm il ve ilçe örgütlerini Yüksekova'da yaşanan katliamı güçlü bir biçimde kitlesel olarak protesto etmeye çağırdı.

BDP Genel Merkezi'nden geniş katılımlı protesto çağrısı

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak imzasıyla, Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir’in Yüksekova'da katledilmesiyle ilgili PM üyeleri, İl Başkanları, Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Meclislerine genelge gönderildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK'lilerin mezarlarının tahrip edilmesini protesto amacıyla MEYA-DER öncülüğünde yapılan basın açıklamasında iki kişinin polis tarafından katledildiğine dikkat çekilen genelgede, "Bu katliam Kürt sorununun çözümünü istemeyen odakların ortak kontra operasyonu ve tasfiye planıdır" denildi. 

Tüm il ve ilçe teşkilatları, milletvekilleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik meclislerinin bulundukları illerde bugün ve yarın kitlesel basın açıklamaları yaparak bu olayı güçlü bir biçimde protesto etmeye çağrıldığı genelgede,  "Kurumlarımız bulunduğu tüm yerlerde yapılacak olan protesto etkinlikleriyle bu katliama güçlü cevap vermelidirler" denildi. / anf

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2013, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER