Yüksekova'da çığ altında kalan vatandaşın cesedi 4 ay sonra çıkarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çığ altında kalan vatandaşın cesedi 4 ay sonra çığ altından çıkarıldı.

Yüksekova'da çığ altında kalan vatandaşın cesedi 4 ay sonra çıkarıldı
Olay, geçen 31 Ocak tarihinde Yüksekova'ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Akpınar köyünün Duranlar mezrası kırsalında meydana geldi.


Akpınar köyündeki yakınlarını ziyaret etmek üzere Serkar adındaki arkadaşı ile birlikte yola çıkan İran uyruklu Rızgar Sakanifer, mezraya 7 kilometre mesafede bulunan Kanisman Yaylası'nda çığ altında kaldı. Sağ kurtulmayı başaran arkadaşı Serkar, köye ulaşarak yardım istedi. 

Bunun üzerine köylüler olayı askeri yetkililere haber verip, arama kurtarma ekipleri ile birlikte hemen yola çıktı. Ancak bölgedeki hava şartları ve metrelerce kar nedeniyle ekipler ve köylüler aynı gün bölgeye ulaşamayarak geri dönmek zorunda kaldı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, tüm olumsuz koşullara rağmen çalışmaların sürdürülmeye çalışıldığını söyledi. Vali Toprak, bölgedeki koşullar, metrelerce kar ve çığ tehlikesi nedeniyle arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını zor koşullarda yürütülebildiğini, yakınlarının da bu nedenle bölgeye gitmelerine izin vermediklerini kaydetti.

589c5d5beb10bb1d602202f6.jpg

4 AY SONRA CESEDİNE ULAŞILDI

 İran sınırındaki Akpınar köyünün Duranlar mezrası kırsalında, kar eriyince ortaya çıkan cesedin, yaklaşık 4 ay önce kaybolan Rızgar Sakanifer'e ait olduğu belirlendi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Jandarma ekipleri Sekanifer'inin cesedini Kar altından çıkartılarak, Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. / Hakkariobjektif Haber

basliksiz-1-027.jpg

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER