Yüksekova'da elektrik çilesi

Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin, özelleştirmesiyle birlikte yaşanan elektrik kesintisi vatandaşı çileden çıkarttı. Başta merkez ve köylerden yaşanan uzun süreli elektrik kesintisine tepki gösteren vatandaşlar VEDAŞ ile Kaymakamlığa yürüdü.

Yüksekova'da elektrik çilesi
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde elektriklerin kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar sabah saatlerinde VEDAŞ işletme şefliğini basarak yetkilerden bir an önce elektrik kesintileri çözüme kavuşturmasını istediler.

 

Yaşadıkları durumun yetkililer tarafından bir türlü anlaşılmadığını belirten vatandaşlar. Son çaremiz eylem yapmaktır. Görüşmede elektrik problemlerinin çözümü için çalışmaların devam ettiği bilgisini alan vatandaşlar Yüksekova kaymakamlığa yürüdü.

 

Hükümet Konağına giden vatandaşlar burada kalabalık adına ilçe muhtarları Kaymakam Yasin Tidağ ile görüştü. Dışarıda bekleyen kabalığa seslenen Kaymakam Yasin Tikdağ, yaşanan problemlerin farkında olduklarını çözüm için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederken problemin kaynağında kaçak elektrik kullanılması olduğu söyledi. 

Kaçak kullanım miktarının azaltılması gerektiğini, belirten Tükdağ, ‘sorunlarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Kapımız da telefonumuz da bütün vatandaşlarımıza açıktır.

 

Elektrik meselesine gelince az önce muhtarlarımıza söyledim, sizin de yüzünüze söylemekten hiçbir beis görmüyorum içinizde bazı vatandaşlar kaçak elektrik kullanıyor. Kaçak elektrik kullanan vatandaşlar aslında komşularının haklarını yiyorlar. Yaz boyunca bu trafolara bir şey olmuyor ama kış aylarında kaçak elektrik kullanan vatandaşlar, elektrikli sobalarla evlerini ısıtıyorlar. Bu durumda ne oluyor 1 birimlik trafo 7 birimlik enerjiyle yükleniyor. Dedi.

 

Kaçak elektrik kullanılmasının önüne geçmemiz gerek diyen Tikdağ, bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. / Yüksekova Güncel 


Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2013, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER