Yüksekova'da feci kaza: 6 Ölü, 1 yaralı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Cilo-Sat Dağları bölgesine pikniğe giden, Milli Eğitim personeli ve sivillerin bulunduğu araç şarampole yuvarlandı. Kazada 4'ü personel 6 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Yüksekova'da feci kaza: 6 Ölü, 1 yaralı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Cilo Sat Buzul Gölleri’ne pikniğe giden MEB personelinin içinde bulunduğu, araç uçuruma yuvarlandı.

Bölgeye gönderilen sağlık ekipleri, 4’ü MEB personeli 6 kişinin öldüğünü belirledi. Bir öğretmen ise yaralı halde, jandarma helikopteriyle hastaneye götürüldü.

Kazada vefat edenlerin isimleri şöyle;

-Savaş Bayram
-Çimen Özçük
-Evin Yazgan
-Semra Varol
-Meryem ( Renda) Bartın
-Aysun Er

VALİ: TEKNİK İNCELEME YAPILACAK

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, hastanede yaptığı açıklamada, “Kazada vefat edenlerden 4’ü Milli Eğitim Müdürlüğü personeli. 2’si memur, 1’i ücretli öğretmen, 1’i İşkur çalışanı, 2 de sivil olmak üzere 6 vatandaşımız vefat etmiştir. Yaralı, MEB personelinin hayati tehlikesi yok” dedi.

Kazanın olduğu bölgenin 3200 rakımda olduğunu belirten vali, Cilo Sat Buzul Gölleri’ne inerken aracın şarampole yuvarlandığını söyledi. Akbıyık, kazanın şoför hatası mı, yoksa fren boşalması gibi araçtan mı kaynaklı olduğu bilgisinin ise gerekli incelemelerden sonra belli olacağını ifade etti.

(DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2020, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER