Yüksekova'da hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi Erzurum'da defnedildi

Yüksekova'da çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPS-YPS JİN üyelerine ait olduğu belirtilen 10 cenaze, 15 gün içinde teşhis edilmediği gerekçesi ile kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Yüksekova'da hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi Erzurum'da defnedildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPS ve YPS-JIN üyelerine ait olduğu belirtilen Erzurum Adli Tıp Kurumu’ndaki 54 cenazeden 10’u kentteki kimsesizler mezarlığına defnedildi. 10 cenazenin aynı mezarlıkta, numaralandırılarak defnedildiği öğrenildi. 

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, konuya ilişkin Erzurum Başsavcıvekili ile görüşen HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, cenazelerden 10’unun kimsesizler mezarlığına defnedildiğini, 7 cenazenin ise defnedilmesi için hazırlıklarının yapıldığı bilgisinin kendisine verildiğini söyledi. Konuyla ilgili Adalet Bakanı ile görüştüğünü de belirten Demirel, cenazelerin 15 günlük süreyi geçtiği gerekçesiyle defnedildiği bilgisinin verildiğini belirterek, “Bizim talebimiz DNA sonuçları çıkmadan defin işlemlerinin gerçekleştirilmemesi. Bize 15 günü geçtiği için defin işlemlerinin gerçekleştirildiğini söylediler. ATK’de DNA eşleşmesi olmazsa defin işlemi yapılabilir ama tamamından DNA eşleşmeleri için beklenmesi gerek” ifadelerini kullandı. Demirel, DNA eşleşmesi işlemlerinin hızlandırılması için görüşmelerini sürdürdüklerini de belirtti. 

ATK’de Dersim’in Pülümür ilçesinden gelen PKK'li olduğu belirtilen bir cenaze ile birlikte 45 cenaze teşhis edilmeyi bekliyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER