Yüksekova'da Ücretsiz Hukuk Danışmanlığı Hizmeti

Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) 78 gün devam eden sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova'da ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlara hukuki destek veriyor.

Yüksekova'da Ücretsiz Hukuk Danışmanlığı Hizmeti
MHD Yüksekova'da 78 gün süren ve 30 Mayısta kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağından olumsuz etkilenen, ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlara ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Avaşin Parkı'nda ücretsiz danışma hizmeti verdiklerini anlatan MHD yöneticisi Avukat Kudbettin Fırtına, Mezopotomya Hukçular Derneği olarak, Yüksekova'da maddi ve manevi olarak zarar gören vatandaşlara hukuki yardım sağladıklarını söyledi.

Kaymakamlığın vatandaşlara hazırlattığı dilekçeden daha ayrıntılı dilekçe hazırladıklarını belirten Fırtına, vatandaşlardan ev ve işyerinin tapusu veya zilliyetlik belgesi ile başvurmalarını istedi.
Başvuru sırasında zarar gören her türlü eşyaya ait görüntü ve faturanın dosyada olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Fırtına, başvuru süresinin 60 gün olduğunu ancak yasağın kısmi olarak devam etmesinin sıkıntılı olduğunu sözlerine ekledi.

Vatandaşlara yeteri derecede hukuki bilgi almadan zarar ziyan komisyonlarına başvuru yapmamalarını isteyen Fırtına, "Vatandaşlar acele etmemeli, biz gereken bilgileri veriyoruz. İlk önce idari başvuru yapılıyor. İdari başvuruda uzlaşmaya çağrılacak vatandaş. Uzlaşıda zararı karşılayacak bir ödeme yapılırsa sorun yok. Karşılamayacaksa iptal davası yoluna gidilir. Bu konuda gerekli izahları yapacağız"dedi.

a2-055.jpg

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER