Beyazıt'taki patlamaya yayın yasağı getirildi

Fatih Vezneciler’de 7 polisin ve 4 sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirildi. Soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılması yasaklandı.

Beyazıt'taki patlamaya yayın yasağı getirildi

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, Fatih Vezneciler’de 7’si polis 4’ü sivil 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 10’uncu Sulh Ceza Hakimliğince, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiği belirtildi.

Açıklamada, İstanbul 10’uncu Sulh Ceza Hakimliği’nce alınan karara yer verildi. Hakimliğin kararında, şunlar kaydedildi:

“Vezneciler mevkiinde çevik kuvvet polisi aracına yönelik meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeni ile yürütülen soruşturmada olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlayarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmakta, toplum sağlığının milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bunun gibi yayın yapılmasının 5187 sayılı Kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER