Yunan parlamenter: Kobani direnişi sınırları aşan bir direniştir

Kobanê-Suruç sınırına giden Yunanistan Radikal Sol Koalisyonu parlamenteri ve Diplomasi Dışişleri Komisyonu Üyesi Nan tia Valavani, direniş nöbeti tutan yurttaşları, köy sakinlerini ve Kobanêlilerle görüştü.

Yunan parlamenter: Kobani direnişi sınırları aşan bir direniştir
Kobanê-Suruç sınırına giden Yunanistan Radikal Sol Koalisyonu parlamenteri ve Diplomasi Dışişleri Komisyonu Üyesi Nan tia Valavani, direniş nöbeti tutan yurttaşları, köy sakinlerini ve Kobanêlilerle görüştü. Valavani, Kobanê direnişinin sınırları aşan bir direniş olduğunun kaydederken, bir ay önce çatışmada çocuğunu kaybeden Kobanêli anne Mevlüde Omer, “Umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik, direnişin kalesi Kobanê’ye er ya da geç geri döneceğiz” dedi.


Yunanistan’daki Radikal Sol Koalisyonu (Syriza) parlamenteri Nantia Valavani ve danışmanı Evangelos Kalpadakis, direniş nöbetinin tutulduğu sınırın sıfır noktasında bulunan Mehser Köyü’nü ziyaret etti. Yakılan ateşin etrafında toplanan direnişçiler, köylüler ve Kobanêli ailelerle görüşen parlamenter heyeti, çatışmaların başladığı 15 Eylül’den bu yana sınır hattında olan gelişmeleri dinledi. Bilgi paylaşımından sonra heyetin Diplomasi Dışişleri Komisyonu Üyesi Nadia Valavani, heyetin sınır bölgesine gelişinin amacını anlattı. Valavani, Kobanê direnişi sınırları aşan bir direniş olduğunu kaydederek, Kobanê’de demokratik sistem kurulduğu için hedef haline geldiğini belirtti.

Valavani, şöyle konuştu: “Kobanê’deki direniş artık sınırları aşan bir direniş olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Kobanê’deki demokratik sistem hiçbir inancı, dili ve ırkı gözetmeksizin herkesi eşitçe kucaklayan bir sistemdi. Bu nedenle emperyalist güçler tarafından ortaya çıkarılan IŞİD’in hedefi haline getirildi.” Valavani, Kobanê’deki savaşçı Kürt kadınının bütün dünya kadınları için mücadele ettiğinin altını çizdi. Kobanê’deki direniş zaferle taçlanacağını ve bundan hiçbir kuşkularının olmadığını belirten Valavani, “Kobanê direnişine yürekten inanıyoruz, direnişin yanındayız” dedi.

Heyet üyeleri, ateşin etrafında yapılan konuşmaların ardından Kobanê’den Mehser Köyü’ne gelip  yerleşen ve bir ay önce çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Merwan Ehmed’in (Dilsoz Kobanê) ailesinin kaldığı 16 nüfuslu evi ziyaret etti. Heyeti karşılayan Merwan Ehmed’in annesi Mevlüde Ömer, heyetin içinde yer alan kadın parlamenterle sarılırken duygusal anlar yaşandı. Daha sonra anne Mevlüde Ömer, son bir ayda yaşadıklarını heyete anlattı. Mevlüde Ömer, oğlunun kendi toprağı ve vatanı için şehit düştüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Yaklaşık bir aydır kendi toprağımızdan uzakta yaşıyoruz. Ancak umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Direnişin kalesi Kobanê’ye er ya da geç geri döneceğiz. DAİŞ çeteleri sadece insanları katletmedi, tüm evleri talan ettiler ve yaktılar. Bizim de evimizi talan edip, yaktılar. Fakat YPG savaşçıları kenti çetelerden temizledikten sonra Kobanê’ye geri döneceğiz, bir daha topraklarımızı terk etmeyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER