Yurt yangınında yaşamını yitirilenlerin kimlikleri belirlendi

Adana Aladağ'daki yurt yangınında yaşamını yitirenlerin kimlikleri belirlendi. Yurt müdürü ise gözaltına alındı.

Yurt yangınında yaşamını yitirilenlerin kimlikleri belirlendi
Adana Aladağ'daki yurtta 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangının binanın elektrik tesisatından çıktığı belirtilirken, faciadan yaralı kurtulan bir kız öğrenci, "Alt katta bulaşık yıkıyorduk. Arkadaşımın eline elektrik geldi. Çıtır çıtır bir ses çıktı. Sonra yangın çıktı" dedi.


Yurt yangınında hayatını kaybeden eğitmen ve öğrencilerin kimlikleri belli oldu ancak cesetlerin bir kısmının teşhisi ancak DNA testi ile kesinleşecek. Ölenlerin arasında yurt müdürü C.G.'nin 4 yaşındaki kızının da olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden 12 kişinin isimleri şöyle: Eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürünün kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden; 6'ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ile Cennet Karataş.

OTOPSİ TAMAMLANDI

Adana Adli Tıp Kurumu'nda gece boyunca yapılan otopsi işlemleri tamamlandı. Ailelerden alınan kan ve doku örnekleri, cesetlerden alınan parçalara DNA testi yapılıyor. Ayrıca otopsi işlemi yapılan cenazeler Asri ve Buruk mezarlıklarının morguna götürüldü.

Cesetler, teşhis işlemlerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilecek.

MÜDÜR GÖZALTINDA

İlçeye en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yangının çıkış nedeninin ortaya çıkarılması ve sorumlular hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet' vermek suçlarından soruşturma başlatıldı. Yurt Müdürü Cumali Genç gözaltına alındı. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER