Zaman gazetesi davasında karar: Şahin Alpay'a 8 yıl hapis cezası

Kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarının yargılandığı davada karar çıktı. Gazetenin eski yazarları Ali Bulaç ve Şahin Alpay, 8 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zaman gazetesi davasında karar: Şahin Alpay'a 8 yıl hapis cezası
‘FETÖ’ yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyıma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesi davasında mahkeme 10 yıl 6 aya varan hapis cezaları verdi.


Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal’a 10,5 yıl hapis cezası verildi.  Şahin Alpay, Ali Bulaç ve Ahmet Turan Alkan ise “silahlı terör örgütünü üye olmak” gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezası aldı. İbrahim Karayeğen’e ise 9 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar ise beraat etti. Davada 4 tutuklu 11 sanık yargılanıyordu.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, gazetenin eski yazarları Mümtazer Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç’ın da aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 31 sanığın, “anayasal düzeni, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan da 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2018, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER