Zaman gazetesine de kayyum atandı

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Zaman gazetesine kayyum atadı. Kayyumların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı öğrenildi.

Zaman gazetesine de kayyum atandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, 6 Sulh Ceza Hakimliği Zaman gazetesine kayyum atadı.

Gün boyu kayyum atanacağı söylentileri üzerine, Zaman Gazetesinin Yenibosna’daki merkezinin önünde hareketlilik vardı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, anayasa ile koruma altına alınan medyaya kayyum atanmasının, anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirtti.

“Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman Gazetesine sahip çıkmaya çağırıyorum” diyen Bilici şöyle konuştu:

“Medya özgürlüğü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır. Gazetemize kayyım atanması demek anayasanın askıya alınması demektir. İpek Medya Grubu’na yapılanlardan bu kişilerin medya grubuna kapatmaktan başka bir dertlerinin olmadığını gördük. Umarım bu haber sosyal medya söylentisinden öteye geçmez. Umarım Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer.”

Daha önce de İpek Medya Grubu’na kayyum atanmıştı.

İpek Medya Grubu’na atanan kayyum; Bugün gazetesi, Bugün TV ile Kanal Türk ve Millet Gazetesini ‘zarar ediyor’ gerekçesiyle kapatmıştı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER