Zaman'a kayyum atanmasına CPJ'den tepki

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Zaman gazetesine kayyum atanmasından endişe duyduğunu dile getirdi. Kayyum atanmasını eleştiren CPJ İdari Müdürü Joel Simone, “Mahkemenin bugünkü hamlesi Türkiye’de eleştirel gazetecilik adına geriye kalanları etkin şekilde boğmanın yoludur” diye konuştu.

Zaman'a kayyum atanmasına CPJ'den tepki

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) adına açıklama yapan Joel Simon, Zaman Gazetesi ve Today’s Zaman’a kayyum attandığı haberini uluslararası basında çıkan haberler eşliğinde paylaştı.

Simon şöyle konuştu: “Zaman ve Today’s Zaman Türkiye toplumu ile dünyayı bilgilendirmekte önemli ve kritik bir rol oynuyorlar. Türkiyeli yetkililer, gazeteleri sindirmek için saldırgan hareketler yerine basın özgürlüğünü ve gazetecilerin haklarını korumaya yönelik anayasal yükümlülüklerini yerine getirmeliler.”

CPJ, Zaman’a kayyım atanmasına gerekçe olarak ‘terörizm propagandası’nın gerekçe gösterildiğine dikkati çekti. Zaman yayın grubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalifi olduğunu belirtilen CPJ, gazete çalışanlarının kayyımların gelmesini beklediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER