Zeydan Ailesi BDP'ye Katıldı

Geçmişte CHP, DYP ve AKP'den milletvekili ve belediye başkanları çıkaran Yüksekovalı Zeydan Ailesi bugün büyük bir törenle BDP’ katıldı. Gün birlik ve kardeşlik gündür diyen Ali İhsan Zeydan, Gün Kibir, çıkar, kaygı günü değil; barış, kardeşlik ve ittifak günüdür' dedi.

Zeydan Ailesi BDP'ye Katıldı
 Yüksekova'da Rona Callas Düğün salonunda düzenlenen PKK’li PKK'li Yücel Zeydan ve Ecevit Umman için verilen mevlitten sonra Zeydan Ailesi toplu olarak BDP'ye katıldı.

Törende konuşan Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt ‘Ankara'da bulunan Erdoğan'ın bir kulağı şu an bu salondadır. AKP, Erdoğan ve sistem için Hakkari'de yer kalmamıştır' dedi.

Katılım törenine; BDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, DTK üyeleri Hilmi Aydoğdu, Mehmet Baysal, Hakkari, Şemdinli, Yüksekova, Çukurca belediye başkanları, Büyükçiftlik (Xırvata)Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Barış Anneleri, BDPHakkari İl Eş Başkanları Rahmi Kurt, Esmer Tekin, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, Hakkari bölgesinin ve Pinyanişi aşiretinin önde gelenleri, sivil toplum örgütleri ile binlerce yurttaş katıldı.

Katılım töreninde ilk konuşmayı BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz yaptı. Durmaz Zeydan Ailesi'nin partilerine katılımı ile güçlerine güç kattıklarını söyledi. 

BDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt 'şehitlerin isteklerinden olan Kürt Halkının ittifakı bugün burada görkemli bir şekilde yaşanmaktadır. Şehitlerin canlarına neden olan istekleri hayata geçinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Bugün Ankara'da bulunan Erdoğan'ın bir kulağı da bu salondadır çünkü bu katılımla AKP, Erdoğan ve sistem için Hakkari'de yer kalmamıştır. Dedi.

GÜN BİRLİK VE KARDEŞLİK GÜNÜDÜR

Eski DPY Yüksekova Belediye Başkanlığı yapan Ali İhsan Zeydan Ankara'da aile büyükleri Osman Zeydan'la yapılan görüşmeler sonucunda BDP'ye katılma kararı aldıklarını dile getirdi. Zeydan 'Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı bu süreçte Kürt Halkı kaygılarını bir tarafa bırakarak ittifak içinde bu süreci güçlü bir şekilde götürerek birlik ve beraberliği sağlanmalıdır. Gün Kibir, çıkar, kaygı günü değil; barış, kardeşlik ve ittifak günüdür'  şeklinde konuştu..

BUGÜN TARİHİ BİR GÜNDÜR

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan 30 yıllık savaşta binlerce Kürt gencinin hayatını kaybettiğini belirterek 'Zeydan Ailesi ve Pinyanişi Aşireti'nin BDP'ye katılması büyük bir olaydır. Bugünden sonra Colemerg Kürtlerin bölgedeki en büyük evidir. Amed, Van,Bitlis ve diğer Kürt şehirleri de Gever'i örnek alarak yaşadıkları yerleri daha büyük Kürt evlerine çevirebilirler' dedi.

KÜRTLER PAYLAŞIMCIDIR

Son olarak Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, zulüm gören kim olursa olsun BDP çatısı altında yeri vardır çünkü Kürtler paylaşımcıdırlar. Yıllardır var olma mücadelesi veren Kürt halkına terörist diyenler en büyük terörist ve haindirler. 30 yılda verilen mücadele ile Kürt halkının hak, hukuk ve özgürlük mücadelesi tavan yapmıştır. Burada gerçekleşen Zeydan Ailesi'nin katılımını küçük bir adım olarak görüyor bu katılımın bütün Kürdistan'a örnek olmasını diliyorum' dedi. 

Daha sonra Zeydan Ailesi ve Piynaşi aşiretini temsilen Rojhat Zeydan'a Barış Annesi İnisiyatifi’nden Naciye İke tarafından BDP rozeti takılarak tören sona erdi. / Yüksekova Güncel

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER