Zozani: Hakkari'nin Kalekola değil fabrikaya ihtiyacı var!

BDP Hakkari Milletvekili seçim sürecinden itibaren Meskan Dağında konuşlandırılan askeri birlikleri ve kalekol inşasına ilişkin İşişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'le görüştü.

Zozani: Hakkari'nin Kalekola değil fabrikaya ihtiyacı var!

ŞEMDİNLİ HABER

BDP Hakkari Milletvekili seçim sürecinden itibaren Meskan Dağında konuşlandırılan askeri birlikleri ve kalekol inşasına ilişkin İşişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'le görüştü. Zozani 10 günden bu yana halkın Meskan Dağında Demokratik Çözüm ve Barış Sürecinin sabote edilmemesi amacıyla sürdürdüğü Barış Nöbeti gerçekleştirdiğini ifade ederek, güvenlik güçlerinin kışlalarına geri dönmesi gerektiğini aktardı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'le askeri birliklerin Meskan Dağı ile Derecik'in sınır bölgelerinde devam eden operasyonlarını konuştu. Zozani, "özellikle Meskan bölgesinden seçim sürecinden bu yana konuşlandırılmış askeri birliklerin kışlalarına geri çekilmesini gerektiğini" ifade ederek, "Hakkari halkı devletin güvenlik politikasından rahatsız. Devam etmekte olan Demokratik Çözüm ve Barış Sürecinin sabote edilmesinden endişe ediyoruz. Bu nedenle halkımız 10 gündür Meskan Dağında Barış Nöbeti gerçekleştirmektedir. Buradaki eylemin amacı çözüm sürecinin korunmasıdır. Hakkari’den bir daha çatışma sesinin duyulmaması için devletin de en az halk kadar duyarlılık sergilemesi gerekmektedir. Aynı endişeleri Hakkari Valisiyle de paylaştım" dedi.

Zozani, bakan yardımcısı Güneş’le yaptığı görüşmede "Güneş'in konu üzerinde değerlendirmede bulunacaklarını ve kısa sürede sonuç alacağımızı umut ediyorum. Meskan Dağında halkın gerçekleştirdiği Barış Nöbetinin muazzam bir duyarlılık ürünü olduğunu dile getiren Zozani; "devletin bu duyarlılığa şiddetle karşılık vermiş olması izah edilemez bir durumdur" dedi.

Milletvekili Zozani, bu konuda daha önce İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonla, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile de yüz yüze görüşerek konu ile ilgili hassasiyeti paylaşmıştım. Zozani, ‘askeri birliklerin kısa sürede kışlalarına geri çekileceğini umduğunu ve ilgililerin çağrımıza karşı duyarsız kalmayacaklarını düşünüyorum. Aksi durumda Demokratik Çözüm ve Barış Sürecinin sabote edilme ihtimali vardır. Hükümetin bu konuda tutumunu netleştirmesi gerekir" dedi.

Zozani son olarak, "Hakkari denilince devletin aklına kalekol yapmak geliyor. Hakkari'nin Kalekol'a değil, istihdama yönelik yatırım yapılmasına ihtiyacı vardır. Devlet güvenlik konseptiyle yaklaşım gösterdiği sürece yatırımların gerçekleşmesi mümkün değildir. Devlet cumhuriyet tarihi boyunca Hakkari’ye askeri ve güvenlik binaları dışında yaptığı tek yatırım vardır. O da Yüksekova’daki Et Kombinası tesisiydi. Bu tesis 90’lı yıllarda kuruldu ve sadece 4 yıl çalıştırıldı. Daha sonra kapatılarak tesis Efeler Taburunun kışlasına çevrildi. Hakkari ile ilgili olarak devletin şu anki aklı ile 90’lı yıllar aklı arasında pek değişim yoktur. Hükümetin bir an önce güvenlik konseptinden vazgeçmesi gerekmektedir.”

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER