Hakkari İl Genel Meclisi'nin köy ziyaretleri başladı

Hakkari İl Genel Meclisi Eş Başkanlığına seçilen Feyyaz Dara, meclis üyeleriyle birlikte Yüksekova ilçesinde köy ziyaretlerine başladı.

Hakkari İl Genel Meclisi'nin köy ziyaretleri başladı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında oluşturulan Hakkari İl Genel Meclisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Yeniden Refah Partisi (YRH) olmak üzere toplam 18 üyeden oluşuyor. İlk Meclis Toplantısı 17 Nisan 2024 Çarşamba günü gerçekleşti. Toplantıda Feyaz Dara ile Asiye Akgül İl Genel Meclisi Eş Başkanlığı'na seçildi.

Yapılan toplantının ardından Hakkâri İl Genel Meclisi, yönetimini belirleyerek köy ziyaretlerine odaklandı. Yüksekova ilçesinde, Serindere (Şişemzîn), Yukarı Güveç (Xurekan), Aşağı Güveç (Xurekana binî), Kısıklı (Dêlezi), Sualtı (Dirîşk), Ortaç (Bavenîs), Salkımlı (Niziran), Konak (Simehîlk), Pirince (Birinceyn), Dibekli (Averd), Odabaşı (Dedînê), Gümüşlü (Zêve) ve Gülkaymak (Kanîreş) köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

feyaz2.jpg

Köy ziyaretlerinde, ulaşım, içme suyu ve sulama suyu gibi temel ihtiyaçların ön planda olduğu görüldü. Köylüler, bu sorunların çözümü için İl Genel Meclisi başkanı ve üyelerinin ilgili birimlere aktarımını talep etti. Tarım ve hayvancılıkla geçinen köylerde sulama kanallarının yapılmasının önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, merkeze 15-20 km uzaklıkta olan köylerin hala ulaşım ve içme suyu sıkıntısı yaşadığı belirtildi.

feyaz3.jpg

İl Genel Meclisi Eş Başkanı Feyyaz Dara, beş yıllık süre zarfında sürekli halkın içinde olacaklarını ve halkın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşacaklarını ifade etti. Dara, İl Genel Meclisinin ilk toplantısından sonra köy ziyaretlerine başladıklarını ve Hakkari'nin tüm köylerini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edip çözüm için çaba göstereceklerini belirtti.

İl Genel Meclisi üyelerinin Hakkari kent merkezi, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerindeki köy ziyaretlerinin devam edeceği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER