Yüksekova’da TOKİ hak sahipleri, 6 yıldır tapularını alamıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde TOKİ konutları hak sahipleri, 6 yıldır tapularını alamıyor. Yetkililerden destek bekleyen vatandaşlar, hızlı bir çözüm talep ediyor.

Yüksekova’da TOKİ hak sahipleri, 6 yıldır tapularını alamıyor

2018 yılından bu yana TOKİ konutlarında yer alan hak sahipleri, tapularını alamamanın verdiği mağduriyetle mücadele ediyor.

Hak sahipleri 6 yıldır tapularını alamıyor

Uzun ve zorlu bir inşaat ve teslimat sürecinin ardından yerleşime açılan konutlarda, halen birçok sorunun çözümü bekleniyor. Bajêrge (1. ve 2. Etap), Pîzok (2, 3 ve 4. Etaplar), Sanayi Sitesi (5. Etaplar) TOKİ konutlarında, hak sahipleri 6 yıldır tapularını alamıyor.

whatsapp-image-2024-05-09-at-21-47-09.jpeg

Hak sahipleri mahalle muhtarı ile sorunlarını dile getiriyor

Daha önce birçok kez gündeme gelen tapu sorunuyla ilgili olarak Hakkari Valisi Ali Çelik, gerekli girişimlerde bulunulduğunu ve yetkililerin sorunla yakından ilgilendiğini belirtmişti. Ancak, zaman geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi, hak sahiplerini mahalle muhtarları aracılığıyla seslerini duyurmaya yönlendirdi.

whatsapp-image-2024-05-09-at-21-46-49.jpeg

"3 bin tapu hazırlanmış durumda"

Esenyurt Mahallesi Muhtarı Sezai Açıkel, Milli Emlak İlçe Müdürlüğü'nde TOKİ konutlarına ait 3 bin tapunun hazırlandığını ancak tapuların neden hak sahiplerine verilmediğini bilmediklerini ifade etti. Açıkel, konunun vatandaşlar tarafından kendilerine getirildiğini ve paydaş kurumlarla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti. Muhtar, "Bu işin bir an evvel çözüme kavuşturulmasını rica ve talep ediyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda çok mağdur." şeklinde konuştu.

"Bazı daireler 5-6 kişiye satılmış"

Bazı dairelerin birkaç kez el değiştirdiğini, hatta bazılarının 5-6 farklı kişiye satıldığını dile getiren Açıkel, "Bu sebeplerden dolayı, bundan sonraki çalışmaların ivedilikle yürütülmesi gerekmektedir." dedi. Bu durumun önüne geçilmesi için acil adımlar atılması gerektiği de vurgulandı. / Yüksekova Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2024, 01:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER