Filiz Kerestecioğlu: 'Her savaş barışla sonuçlanır'

Ankara’da Newroz, Kolej Meydanı'ndaki mitingle kutlandı. HDP Milletvekili ve Çankaya Belediye Başkan adayı Filiz Kerestecioğlu 2013 Newroz’unda barış talebinin alanlardan dile getirildiğini hatırlatarak, “Her savaş barışla sonuçlanır, biz barış demeye devam edeceğiz” dedi.

Filiz Kerestecioğlu: 'Her savaş barışla sonuçlanır'
Newroz, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri ve HDP Ankara İl Örgütü’nün düzenlediği mitingle Kolej Meydanı’nda kutlandı. Mitinge HDP Ankara Milletvekili ve Çankaya Belediye Başkan adayı Filiz Kerestecioğlu katıldı.


Barış mücadelesinde ölenler için saygı duruşuyla başlanan Newroz kutlamasında “Karanlığa, gericiliğe karşı yaşasın Newroz”, “Yeni yaşamın müjdecisi Newroz piroz be” yazılı pankartlar taşındı ve “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak” sloganları atıldı.

KEMAL KURKUT’UN FOTOĞRAFI ALANA ALINMADI

Polis, 21 Mart 2017 günü Diyarbakır Newroz kutlamalarında polis kurşunuyla öldürülen 23 yaşındaki İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut’un fotoğrafının yer aldığı pankartla alana girmek isteyenlere engel oldu. Filiz Kerestecioğlu konuşmadında “Acaba bir üniversite öğrencisinin kemanlı fotoğrafından mi korkuyorlar?” diye sordu.

Filiz Kerestecioğlu.

‘BARIŞ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Abdullah Öcalan’ın çözüm süreciyle ilgili mektubunun okunduğu 2013 Diyarbakır Newroz’unu hatırlatan Kerestecioğlu, “Her savaş barışla sonuçlanır, biz barış demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

.

‘İSTANBUL’DA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ’

Yerel seçimlerde HDP’nin propaganda yapmasının engellendiğini ifade eden Filiz Kerestecioğlu, “İstanbul’da AKP’nin mitingi var, ulaşım ücretsiz. Sizler ise buraya bin bir çile ile geldiniz. Erdoğan’ın olmadığı tek bir direk yok. Bu hakkaniyet mi!” dedi.

‘BEKA SİZİN BEKANIZ’

”Krizin üstünü örtmek için beka sorunu var diyorsunuz. Sizin bekanız kendi bekanız. Halklar birbirine düşmanca bakmıyor” açıklamasını yapan Kerestecioğlu, 10 Ekim Ankara Garı Katliamında öldürülen 109 kişinin anısına bir
barış anıtı yaptırmak istediklerini belirterek, “İnsanlar yaslarını özgürce tutabilsinler ve hatta yas tutmak zorunda kalmasınlar, özgürce halay çeksinler” ifadelerini kullandı.

LEYLA GÜVEN TALEPLERİNE KULAK VERME ÇAĞRISI

Kerestecioğlu, açlık grevini sürdüren HDP Hatay Milletvekili Leyla Güven’e de selam yollayarak kamuoyunu Güven’in taleplerine kulak vermeye çağırdı.

‘KRİZİN BEDELİNİ KRİZİ YARATANLAR ÖDESİN’

Ortak açıklamayı yapan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün şunları söyledi: “Bugün milliyetçiliği körükleyerek toplumsal kutuplaşma yaşanıyor. Açık ve örtülü ödeneklerle ülke kaynakları heba ediliyor. Patates, soğan fiyatları mermi fiyatıyla karşılaştırılıyor. Bugün ekonomik kriz yaşanıyor ve 16 yolalım iktidar bizi soğana muhtaç hale getirdi. Krizin faturasını ödemeyiz reddetmeliyiz ve faturayı krizi yaratanlar ödemeli. Halkın özgürlüğü ve eşitliğine karşı olan bu politikaya karşı daha çok özgürlük, emek ve hayat diyoruz. Açlık grevleri sürüyor, içeride ve dışarıda toplumun büyük bölümüne tecrit uygulanıyor. İnsanı açıdan endişe verici bu durumun sona ermesi temennimizdir.”

Kutlamada müzisyenler İlkay Akkaya, Yasemin Göksu ve Koma Güler Xerzan sahne aldı. Mitinge katılanlar şarkılar eşliğinde halay çekti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2019, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER