Mansur Yavaş: 2014'teki helal oylar, gece operasyonuyla değişti

"Millet İttifakı Sandık Güvenliği Toplantısı"nda konuşan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 30 Mart 2014 seçimlerinde Ankara’da yaşanan oy tartışmalarıyla ilgili hatırlattı. Yavaş, "2014’te nasıl bir kapkaçın bedelini ödediğimizi biliyoruz. Ankaralıların helal oylarıyla gelen seçim, tartışmalı biçimde gece yarısı operasyonuyla değişti” dedi.

Mansur Yavaş: 2014'teki helal oylar, gece operasyonuyla değişti
CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Arena Spor Salonu’nda ortak düzenlediği “Millet İttifakı Sandık Güvenliği Toplantısı”nda konuşan CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim güvenliğiyle ilgili açıklama yaptı.


30 Mart 2014 seçimlerinde rakibi Melih Gökçek’le girdiği seçimde birleştirme tutanaklarına itiraz eden Mansur Yavaş, Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) ret yanıtı almıştı. Bu durumu hatırlatan Yavaş, 31 Mart seçimlerinde sandıklara sahip çıkacaklarını söyledi.

Yavaş, “Biz 30 Mart 2014’te nasıl bir kapkaçın bedelini ödediğimizi biliyoruz. Ankaralıların helal oylarıyla gelen seçim, tartışmalı biçimde gece yarısı operasyonuyla değişti. Aynı delikten ikinci defa sokulmamak için kararlıyız. Haramla gelen belediye başkanlığının, seçilene yar olmadığını hep birlikte gördük. Hiçbir haram düşkününe aynı imkanı vermeyeceğiz, boşluk bırakmayacağız, hakkımızı asla yedirmeyeceğiz” diye konuştu.

‘TRAFOLARA KEDİ DEĞİL FİL BİLE SOKSALAR ASLA SONUÇ ALAMAYACAKLAR’

31 Mart günü seçim güvenliği için yapacaklarını açıklayan Yavaş, şöyle devam etti:

“Geliştirdiğimiz seçim takip programıyla, önce oyların sayımı esnasında tutulacak sayım döküm cetvellerinin sonuçlarını bildireceğiz. Ardından ıslak imzalı sandık tutanaklarının fotoğrafını çekip sisteme yükleyeceğiz. Daha hızlı ve güvenilir sonuç alacağız. Bu sefer seçim sonuçları için sabahlara kadar beklemeyeceğiz. En geç 4 saatte sonuçları almış olacağız. İnanıyoruz ki, trafolara kedi değil fil bile soksalar asla sonuç alamayacaklar.”

‘OLUMSUZLUKLARI TELEFONLARINIZIN KAMERALARIYLA KAYDEDİN’

Seçmene 31 Mart günü yaşanan olumsuzlukları kaydetme çağrısında bulunan Yavaş, “Her birinizden, yaşanabilecek olumsuzlukları telefonlarınızın kameralarıyla kayıt altına almanızı istiyorum. Olası provokasyonlara karşı da tedbirli olmak, bu seçimin omuzlarınıza yüklediği sorumluluklardan biridir. Şunu da unutmayalım: Her ne yaparsa yapsınlar, seçim öncesinde olduğu gibi seçim gününde de ayaklarına dolanacaktır. Millet iradesine pusu kurup, hile düşünenlerin her türlü çamuru kendi üzerlerine sıçrayacaktır. Onlar, helalin, temizliğin, doğruluğun ve dürüstlüğün altında ezileceklerdir” ifadelerini kullandı.

‘HUKUK OKUYAN ÖZHASEKİ, HUKUKUN TEMEL İLKELERİNİ BİLMİYOR’

AK Partili rakibi Mehmet Özhaseki’nin kendisi hakkında “vergi kaçakçısı” ifadesini kullandığını hatırlatan Yavaş, “Hayatında bir kere bile inceleme geçirmemiş bir kişiyi vergi kaçakçısı ilan etmek ve bunu seçim malzemesi yapmaya kalkışmak sadece ve sadece acizliktir. Hukuk okuyup da hukukun temel ilkelerinden masumiyet karinesini bilmeyen, ona saygı göstermeyen Özhaseki, sadece hukuka karşı değil, iftirayı defalarca yasaklayan Kur’an ayetlerine karşı da suç işlemektedir” dedi.

‘HAKSIZLIK YAPMAYI DÜŞÜNENLERE DE FIRSAT VERMEYECEĞİZ’

Mansur Yavaş Ankaralı seçmeni sandığa gitmeye davet ederek, şunları söyledi:

“Ankaralının iradesini korumak için bugün burada sergilediğiniz dik ve onurlu duruş, hileden ve hukuksuzluktan medet umanların nasıl bir kayaya toslayacaklarının göstergesi olacaktır. Bizler aleyhimize de olsa haksızlık yapmayacağız ama haksızlık yapmayı düşünenlere de fırsat vermeyeceğiz. Gönlü bizden yana ama seçim güvenliğinden emin olmadığı için sandığa gitmemeyi, oyunun korunamayacağını düşünen vatandaşlarımız bu tabloyu gördükten sonra oyunun namus gibi korunacağından emin olacaklardır. Yapmamız gereken, o iradeyi her hal ve şartta korumak, bize olan güveni boşa çıkarmamaktır. Aksi takdirde insanımızın demokrasiye olan inancı kaybolacak, şehirlerin ve ülkenin kaderine oylarıyla hükmetme duygusu onulmaz bir yara alacaktır.”

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve Millet İttifakı’nın ilçe belediye başkan adayları katıldı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2019, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER