160 kişi hakkında gözaltı kararı

İstanbul ve Muğla'da 'FETÖ' operasyonu başlatıldı. 119'u muvazzaf 108 kişi için gözaltı kararı var.

160 kişi hakkında gözaltı kararı
Muğla, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Samsun, Zonguldak, Balıkesir, Kocaeli ve Bingöl’de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonlarda 119’u muvazzaf 160 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.


Ankara’daki ‘FETÖ’ operasyonunda ise örgütün kasası olarak nitelendirlen ‘Kozmik Bacı’ lakaplı Yasemin Ö.’nün de gözaltına alındığı açıklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında, 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Jandarma’ya yönelik operasyonda ise 52 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ise ‘FETÖ’nün TSK yapılanması’ içinde yer aldıkları iddiasıyla 53 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

İstanbul’da yürütülen soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen askerlerin 17’sinin İl Jandarma Komutanlığı, 19’unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 7’sinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 8’inin ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yaptığı belirtildi.

Askerlerin 1’inin albay, 2’sinin binbaşı, 1’inin yüzbaşı, 8’inin üsteğmen, 3’ünün teğmen, 25’inin astsubay, 13’ünün uzman jandarma ve birinin ise çavuş rütbesinde olduğu öğrenildi.

Muğla merkezli  soruşturmada ise 14’ü muvazzaf asker, 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. (İSTANBUL-MUĞLA/DHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER