Ahmet Şık, Murathan Mungan'la saygıya davet etti

TBMM'de konuşan HDP milletvekili Ahmet Şık, diğer vekillere saygılı olma çağrısı yaptı. Şık, "Çeşitli sıfatlarla hakaret ediliyoruz. Bunların hepsine ilişkin söyleyeceğimi Murathan Mungan'ın bir dizesiyle yanıt vermek istiyorum: Büyük konuşmasın hiç kimse, hayat kelimelerden daha büyük" diye konuştu.

Ahmet Şık, Murathan Mungan'la saygıya davet etti

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Genel Kurulu’nda “Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi”nin görüşmelerinde konuştu.

Teklifin geneline ilişkin itirazlarını komisyonda dile getirdiklerini söyleyen Ahmet Şık, “Hukukçu arkadaşlarımız hukuk bağlamındaki itirazlarını burada da yineleyecekler. O yüzden işi ehillerine bırakıp teklif maddelerinden ziyade artık hukuktan bağımsız hale gelen yargının hal-i pür melaline dair iki çift söz etmek daha yerinde olacak” dedi.

‘TAMAMIYLA SİZİN ESERİNİZ’

“Yargının sorunlu hali bugüne ait bir problem değil ama bugünkü kadar eleştiri konusu edilip güven duyulmayan bir aygıta dönüşmesi ise tamamıyla sizin eseriniz” diyen Şık, “Buna ilişkin çok sayıda örnek vermek mümkün. Ama bir çırpıda aklıma gelenleri sıralamak gerekirse iddianamesi bile olmadan hapishanede 475 gününü tamamlayan Osman Kavala’nın yaşadığı hukuksuzluktan başlayabilirim. Dahası da var ama hepsini konuşmak için de yıllara ihtiyaç var” diye konuştu.

‘CEMAATTEN DOĞAN BOŞLUĞU KENDİ KADROLARINIZLA DOLDURDUNUZ’

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ihraç edilen yargı mensuplarının yerine yapılan atamalarında liyakate dayanmadığını söyleyen Şık, “Cemaatten doğan boşluğu kendi kadrolarınızla doldurdunuz. Aslolan liyakat değil biat. Geçmişte Hocaefendi’ye secde edilirdi şimdi reis dediğiniz liderinize ediliyor. Bu yüzdendir ki, liyakatle sahip olunmayan makam ve mevkilerde oturanlar, var gücüyle adaletsizliğe tutunuyor. Hukuksuzluğa göz yumuyor. Hukuksuzluk üzerine kurulu bir düzenin suç ortağına dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti milletvekillerini yargıda yaşanan hukuksuzluklara karşı sessiz kalmakla eleştiren Ahmet Şık, “Doğrunun yanında duramıyor olabilirsiniz. Bir doğru da görmüyor olabilirsiniz. Fakat yanlışın, yalanın, riyanın yanında durmayın. Bilmelisiniz ki hakikati söylemenin gücü iktidara tapınmanın gücünden daha uzun sürer” dedi.

‘BENİ ÖNCE ERGENEKONCU SON OLARAK FETÖ’CÜ DİYEREK TUTUKLATTINIZ’

“Ergenekoncu” daha sonra “FETÖ’cü” suçlamalarıyla tutuklandığını hatırlatan Şık, şöyle devam etti:

“Beni daha önce cemaatle birlikte Ergenekoncu diyerek tutuklatmıştınız. Son olarak da FETÖ’cü diyerek tutuklattınız. İstinaf Mahkemesi bugün, kendisi gibi tetikçilik görevi üstlenen ilk derece mahkemesini kararını onadı. Bu karara diyeceğimi mahkemede söylemiştim tekrara gerek yok. Ama yargının halini bir kez daha ortaya koyan bu karara söyleyeceğimizi, değişiklik yaparak Shakeaspeare’den bir alıntıyla bitireyim: İn cin top oynuyor cehennemde/Tekmili birden yargıya doluşmuş iblislerin.”

‘SİZİ ASGARİ SAYGI SINIRINA DAVET EDİYORUM’

Meclis’te hakaretlere maruz kaldıklarını söyleyen Şık, “Sözü baştan kuralım. Şuradan HDP’yi çıkardığımızda bu Meclis’te sanırım geri kalanların konuşacak hiçbir şeyi olmayacak. Sizi asgari saygı sınırına davet ediyorum, olanları ve olmayanları. Çeşitli sıfatlarla hakaret ediliyoruz. Ben bunların hepsine ilişkin söyleyeceğimi Murathan Mungan’ın bir dizesiyle yanıt vermek istiyorum: Büyük konuşmasın hiç kimse, hayat kelimelerden daha büyük.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2019, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER