Barzani, Jeffrey ile Suriye Kürtlerini görüştü

Mesud Barzani, ABD Başkanı’nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile Suriye’deki Kürtlerin geleceğini görüştü.

Barzani, Jeffrey ile Suriye Kürtlerini görüştü

Irak Kürdistan Bölgesi’nin eski başkanı Mesud Barzani, ABD Başkanı’nın Uluslararası Koalisyon ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki ABD’li heyetle görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı’nın Ortadoğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Andrew Peek, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve Erbil Başkansolosu Steve Fagin’in de yer aldığı görüşmede, bölgesel gelişmelerin yanı sıra Irak ve Kürdistan’daki gelişmeler masaya yatırıldı.

Görüşmede konuşan ABD Başkanı’nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Kürdistan’daki istikrar ve gelişmişliğe değinerek, “Birçok saldırı ve sorunlarla karşı karşıya kalmasına rağmen Kürdistan Bölgesi Ortadoğu’daki en başarılı bölgelerden biri. Terörün yenilmesi ve istikrarın sağlanması Amerika’nın bölgedeki ilk önceliği” dedi.

Suriye ile ilgili gelişmelerin de konuşulduğu görüşmede, Suriye’deki Kürtlerin geleceğiyle ilgili endişelere de değinildi.

Suriye Kürtlerinin istikrara kavuşması, savaştan korunması ve haklarının garanti altına alınması konusunda karşılıklı ortaklık ve koordinasyon konusunda işbirliğine varılan görüşmede, IŞİD’in son dönemde artan saldırıları da masaya yatırıldı.

Uluslararası Koalisyon ile Kürdistan arasındaki koordinasyonun IŞİD’in yenilmesi ve terörle mücadelenin başarıya ulaşmasında büyük rol oynadığının vurgulandığı görüşmede, Erbil ile Bağdat arasındaki görüşmelerin yanı sıra Kürdistan’daki siyasi süreç de değerlendirildi. / K24

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER