78 kadın örgütü Adalet Yürüyüşü'ne katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla Ankara Güvenpark'tan başlatılan Adalet Yürüyüşü 22'nci gününde devam ediyor. Yürüşe bugün 70'ten fazla kadın örgütü de katıldı. Kocaeli'nin Dilovası ilçesine ulaşan kortejin uzunluğu 2,5 kilometreye yaklaştı. Destek ziyaretinde bulunan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu "Anlamlı bir yürüyüş, çünkü ülke özgürlüklerden mahrum yaşıyor" dedi.

78 kadın örgütü Adalet Yürüyüşü'ne katıldı
‘Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününde Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yola Kocaeli Tavşancıl beldesinden çıktı. Çok sayıda sanatçının ve sivil toplum örgütünün katıldığı yürüyüşe bugün 70’den fazl kadın örgütü katılacak. Kadın örgütleri 2008 yılında katledilen Picca Bacca’nın öldürüldüğü Gebze’den korteje dahil olacak.


Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci günü öncesi basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

TEMEL GÖREVİMİZ: Yahyakaptan’ın mezarını ziyaret ettim. Yahya kaptan Gazi Mustafa Kemal’in nutkunda uzun uzun söz ettiği bir milli kahramanımız. Bu ülkenin bağımsızlığı için hayatını kaybeden herkese borçluyuz. Onları rahmetle anmak her zaman her yerde anmak temel görevlerimizden birisidir.

TÜRKMENLERE YARDIM: Bu arada bizi üzen bir başka olay daha var. Telafer’de IŞİD’in saldırısı sonrası 200 Türkmen’in katledilmesi… Kadın yaşlı kadın çocuk demeden öldürülmeleri hepimizi üzüyor. Gençlik kollarımız şu anda Türkmenlere yardım TIR’ları götürüyor. Şu an da Telaferde’ler.

BARIŞÇIL EYLEM: Biz Türkiye’nin en barışçıl eylemini yapıyoruz. 450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düşünmeyen insanları alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor onları alkışlıyoruz. Bu barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar yaratıyor. Biz bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. Adalet ihtiyacı hepimizin ortak ihtiyacıdır.

YÜRÜYÜŞ ANAYASAL HAKKIMIZ: Yine bazı çevreler ‘yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz’ diyor. Ne demek izin veriyoruz. Bu bizim anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin lütfuna bağlı oldu. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Pazar günü inşallah kimsenin burnu kanamadan Maltepe’de olacağız. Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü ne için yaptık anlatacağız.

Kılıdaroğlu’nun açıklamasının ardından yürüyüşe geçildi. Kocaeli’nin Dilovası ilçesine ulaşan kortejin uzunluğu 2,5 kilometreye yaklaştı.

KERESTECİOĞLU: ÜLKENİN YARISI CEZAEVİNDE YAŞIYOR

HDP Kadın Meclisi Üyeleri, Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir ve Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününde 78 kadın ve LGBTİ örgütünün katılımıyla destek ziyaretinde bulundu.
filiz
‘Adalet Yürüyüşü’nü anlamlı bir yürüyüş olarak nitelendiren Kerestecioğlu “Aslında daha önce başlaması gerekirdi” dedi.

Kerestecioğlu, şu açıklamada bulundu: “Belki 7 Haziran öncesi başlaması gerekirdi ama bunların hepsini bir kenara koyarak söylüyorum. Bugün için anlamlı çünkü ülkenin yarısının cezaevinde yaşadığı ve daha fazlasının özgürlüklerden mahrum olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bundan en fazla parti olarak biz etkileniyoruz. Bugün kadınlarla ‘Erkek adalet değil gerçek adalet’ demek için buradayım. Kadınlar olarak çok uzun yıllardır adalet mücadelesini veriyoruz.”

İRFAN DEĞİRMENCİ: UMUT IŞIĞI ARAMAYA GELDİM

16 Nisan Referandumu öncesi attığı tweet nedeniyle Kanal D’deki işine son verilen gazeteci İrfan Değirmenci de ‘Adalet Yürüyüşü’ne katıldı.

irfan1

“Haber yapmaya gelmedim ama kendimi basın toplantısında buldum. Zira haberi vereceğim mecra yok sosyal medya dışında” diyen Değirmenci, yürüyüşe ilişkin şu yorumda bulundu:

“Onbinlerce mağdur vatandaş gibi umut ışığı aramaya geldim. Gebzeden katıldım ve gördüğüm; engelli vatandaşlardan tutun her partiye oy vermiş insanlar var burada. Büyük bir adalet arayışı olduğu açık. Parti logosu olmadan yürüyüş yapmak CHP’nin belkide son çeyrek asırdaki en önemli hamlesiydi. Çıtayı yüksek yere koydu, ‘Herkes diyor ki Maltepe mitingi sonrası ne olacak?’ Bundan sonrası için Türkiye siyasetinin gidişatını belirleyeceğini düşünüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER