Adalet Bakanı Gül: Öcalan'la görüşme yasağı kaldırıldı

Adalet Bakanı Gül, 'PKK Lideri Abdullah Öcalan'a ilgili görüş yasağının kaldırıldığını' açıkladı. İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndaki PKK Lideri Abdullah Öcalan’la 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana görüşemeyen avukatları, 2 Mayıs’ta süren açlık grevlerine sürerken bir görüşme gerçekleştirmişti.

Adalet Bakanı Gül: Öcalan'la görüşme yasağı kaldırıldı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine yönelik yasağın kaldırıldığını açıkladı. Adalet Bakanı Gül,  Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesiyle ilgili bir açıklama yaparak, “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” dedi.

HDP Milletvekili Leyla Güven, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 190 gündür açlık grevini sürdürüyordu. Güven’le beraber HDP’li parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana açlık grevindeydi. 16 Aralık 2018 tarihinde cezaevlerinde başlatılan açlık grevi ise 152’nci gününü geride bırakmıştı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları müvekkilleri Abdullah Öcalan’la 2 Mayıs’ta bir görüşme gerçekleştirmiş, bu görüşme Öcalan’ın 8 yıl sonra gerçekleştirdiği ilk avukat görüşü olarak kayıtlara geçmişti. Öcalan avukatlara ulaştırdığı mesajında “demokratik müzakere yöntemine şiddetle ihtiyaç olduğu” vurgusunda bulunurken, 2013 Newroz’unu işaret etmişti. Öcalan açlık grevlerine ilişkin “Cezaevleri içindeki ve dışındaki arkadaşların direnişlerine saygı duymakla birlikte, sağlıklarını tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlandıracak konumlara taşıracak noktaya taşımamalarını önemle belirtmek isteriz” açıklaması yapmıştı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER