Ahmet Şık: Bir rozetim olacak takınca görürsünüz

24 Haziran seçimlerinin tamamlanmasının ardından vekillerin kayıtları devam ediyor. Kayıt için Meclis'e gelen Şık "Rozet takmakla milletvekili olunmuyor" dedi.

Ahmet Şık: Bir rozetim olacak takınca görürsünüz
HDP’den İstanbul milletvekili seçilen gazeteci Ahmet Şık Meclis’e gelerek kayıt yaptırdı. Milletvekili rozeti almayan Şık, Genel Kurul’da kravat takmamak için de içtüzükte değişiklik için çalışacağını söyledi.

Tahliye edildikten 3 ay sonra milletvekili olarak Meclis’e gelen Ahmet Şık burada yaptığı açıklamada, “Biraz yer değiştirdik ama sanmayın ki benim işim bitti. Özlük haklarıyla ilgili sorunların ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Medyada şu anda yaşadığımız kirliğin de bununla ilgili olduğunu çok iyi biliyorum. Meslektaşlarımın sesi olacağımdan kimseni kuşkusu olmasın. Çok zor bir döneme girdik. Hepimizin daha çok çalışması gereken bir dönem. Özellikle demokratikleşme ve basın özgürlüğü konusunda” dedi.

Şık, idamın yeniden getirilmesi yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine, “İdam ile ilgili tartışma yapmak manasız bir şey çünkü idam devlet eliyle tasarlanmış bir cinayettir. Herkesin karşı çıkması gerekir. Eğer suç önlenmek isteniyorsa bunun yolu bu tür cezaları popülizm üzerinden tartışmak değil caydırıcı önlemleri almaktır” dedi.

Ahmet Şık, “Kravat takacak mısınız?” yönündeki soruya “Maalesef öyle ama değişmesi için çabam olacak. Benim bir tane rozetim olacak onu takınca görürsünüz. Benim için önemli olan o. Bir insanın vekil olduğunun göstergesi yakasına taktığı rozet değil. Bence yürüttüğü faaliyettir. Rozet takmakla vekil olunmuyor” dedi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER