AK Parti, CHP ve HDP'li vekiller aynı masada

Diyarbakır'da düzenlenen ekonomi toplantısına AK Parti, CHP ve HDP milletvekilleri de katıldı. Aynı masaya oturan vekiller, akşam yemeğinde sohbet etti.

AK Parti, CHP ve HDP'li vekiller aynı masada

TÜRKONFED’in düzenlediği, Girişim ve İş Dünyası Konseyi toplantısı Diyarbakır’da yapıldı. Yan yana oturan AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, HDP Milletvekili İmam Taşçıer ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yemek boyunca sohbet etti.

TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) 39’uncu Girişim ve İş Dünyası Konseyi toplantısı, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DİSİAD) ev sahipliğinde verilen akşam yemeğiyle başladı.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ve DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal ilesanayici ve yatırımcı derneklerinin temsilcileri katıldı.

Yemekte, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti’li Mehdi Eker, Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve HDP’li İmam Taşçıer, TÜRKONFED, TÜSİAD, DOGÜNSİFED ve DİSİAD başkanları aynı masaya oturdu. Milletvekilleri Ensarioğlu, Tanrıkulu ve Taşçıer’in yemek boyunca samimi bir şekilde sohbet ettikleri görüldü.

‘MERMER İHRACATI DÜŞTÜ’

Gecenin açılış konuşmasını DİSİAD İstişare Kurulu Başkanı Raif Türk yaptı. Türk, yaşanan sürece değinerek, Türkiye’de ve bölgedeki mermer ihracatının hangi oranlarda düştüğünü anlattı. Vergi Usul Kanunu’na da değinen Türk, birkaç yılda bir vergi affının çıktığını, vergisini veren ve vermeyen işverenlerin aynı kefeye konulmaması gerektiğini söyledi.

Daha sonra Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir konuştu. Özdemir, lise eğitimini Diyarbakır’da tamamladığını belirterek, yaptıkları çalışmaları anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu’nun, federasyona yeni üye olan dernek temsilcilerine rozetlerini takmasının ardından gece, yöresel şarkılar ve halk oyunlarıyla devam etti. / DHA

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER