AK Parti 'cinsel istismar affı' için nabız yokladı

AK Parti cinsel istismar suçlarında evlilik şartını sağlamış yaklaşık 270 kişiye af için muhalefetin kapısını çaldı. Bu konuda yapılacak bir düzenleme için destek istendi.

AK Parti 'cinsel istismar affı' için nabız yokladı
AK Parti, yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesini sağlayacak 70 maddelik infaz teklifini Meclis’e sunmasının ardından kamuoyunda “çocuk evlilik” olarak bilinen çocuğa cinsel istismar suçlarına da kısmi af getirecek bir düzenleme için harekete geçti.


270 KİŞİYİ ETKİLEYECEK

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin CHP, İYİ Parti ve HDP gruplarını ayrı ayrı ziyaret etti. Görüşmelerde infaz teklifinin Meclis’e sunulduğu ancak çocuğa cinsel istismar suçlarıyla ilgili de birçok mağduriyet yaşandığı, bu konuda teklife bir önergeyle ek yapılmak istendiği ifade edildi. Partilere yazılı bir teklif sunulmadı. Sözlü olarak iletilen öneriye göre cezaevlerinde bu suçtan yatan yaklaşık 7-8 bin kişi bulunuyor, ancak düzenleme evlilik şartını sağlamış sınırlı sayıda kişiyi etkileyecek. Düzenlemede Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı denetim, gözetimi de dikkate alınacak. Ancak bu kişilerde yaş farkı ile ilgili bir sınır aranmayacak. Düzenleme evlilik şartını sağlamış yaklaşık 270 kişiyi etkileyecek. Bir grup başkanvekilinin verdiği bilgiye göre yapılmak istenen düzenlemeden toplam 264 kişi yararlanacak.

DÜZENLEMEYE PARTİLERDEN DESTEK İSTENDİ

AK Parti heyeti partilerle yaptıkları görüşmede bu konuda yapılacak bir düzenleme için destek verilmesini istedi. Partiler de daha önce de gündeme gelen bu konuda aldıkları tavırları hatırlattı, ancak partilerinin yetkili organları ve genel başkanlarla yapılacak görüşmelerin ardından öneriyle ilgili son tutumlarını ileteceklerini söylediler.

2016 YILINDA TEPKİLER ÜZERİNE ÇEKİLMİŞTİ

Cinsel istismar suçlarına af konusu 2016 yılında da gündeme gelmişti. Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen bir kanun teklifine AK Parti’nin son dakika önergesiyle “cinsel istismar” suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören bir önerge sunulmuş, önerge tartışmalar arasında kabul edilmişti. Kamuoyunda yaşanan büyük tartışmalar üzerine kanun komisyona çekilerek söz konusu madde çıkarılmıştı. (DUVAR) 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER