AK Parti'den Arınç'a yanıt: Adayımız tabii ki Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönem için adaylığını açıklamadığını ve kendisinin de aday olabileceğini söyleyen Bülent Arınç'a yanıt AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

AK Parti'den Arınç'a yanıt: Adayımız tabii ki Erdoğan

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, "Erdoğan'a rakip olmayacağım diye içtihatta bulundum; beni fazla zorlamasınlar, içtihatlar değişebilir" ve "Bizim adayımızın kim olacağı konusunda sadece Bahçeli'nin söylediği var, 'Bizim adayımız Erdoğan'dır' diyor. Ama AK Parti cenahından ve bizzat Erdoğan'ın kendisinden 'Ben aday olacağım' diye bir söz gelmedi" diyen Arınç'a yanıt AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

"Cumhur İttifakı'nın adayı tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır" diyen Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

KADINA YÖNELİK ŞİDDET: Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda da kapımız herkese açık. 24 Kasım'da AK Parti Kadın Kolları bu çerçevede bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışma MYK'nın da gündemine gelecektir.

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI: Cumhurbaşkanımızın 2023 seçimlerinde tekrar aday olup, olmayacağı konusu spekülasyona açık veya sorgulama konusu değil. Cumhur İttifakı'nın adayı tabi ki Cumhurbaşkanımızdır.

MGK'DA EKONOMİ VURGUSU: MGK'da ülke ile ilgili her türlü ulusal güvenlik konusu ele alınır. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti'nin etrafındaki ekonomik gelişmeler de ele alınır. Milli güvenlik terör ya da asayişle sınırlı değildir. Bu açıdan Kılıçdaroğlu'nun 'meze' lafı da yakışıksızdır.

ASGARİ ÜCRET: Hakkaniyetli ve makul bir asgari ücret tablosunun ortaya çıkması için bütün enstrümanlar değerlendiriliyor. Çeşitli görüşler ortaya konuldu. Belli görüşler olgunlaştı. Tabi ki AK Parti bu sıcak gündem ile ilgili de bir değerlendirme yapmıştır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER