AK Parti MHP'den gelecek oyları ölçmeye başladı

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala AK Parti'nin Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP ile durumunu ölçmeye başladığı ifade edildi. İddiaya göre AK Parti, partisine oy verip Erdoğan’a oy vermeyecek MHP’li sayısını öğrenmek için harekete geçti.

AK Parti MHP'den gelecek oyları ölçmeye başladı
Seçim için son 19 güne girildi. AK Parti, henüz kampanyasını başlatmayan MHP’den ittifaka ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar oy geldiğini ölçmeye başladı.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre, AK Parti ve MHP kulislerine göre 24 Haziran’da erken seçim kararı alınmadan hemen önce MHP’de başlangıçtaki büyük oy kaybı belli bir noktada durdu. Ancak araştırma kuruluşlarından bu oy artışının, muhalefetten değil bizzat AK Parti’den geldiği bilgileri geldi. Sahadaki gözlemler de 1 Kasım seçimlerinde MHP’den AK Parti’ye giden oylarda belli oranlarda geri dönüş olduğu bilgisini doğruladı.

Erdoğan, erken seçim kararının alındığı ilk günlerde AK Parti içinde cumhurbaşkanı seçiminde kendisine oy verip, partiye oy vermeyecek seçmen sorunuyla karşılaştı. Erdoğan, bu sorunun varlığını bir mitinginde “Birileri bir fitne fesat kaynatıyor. ‘Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda AK Parti’ye vermeyeceğim.’ Bu oyun, bu tezgah… Kimlerin olduğunu anlıyorsunuz. İnşallah bu münafıklar çetesini 24 Haziran’da hep birlikte yere gömeceğiz” diyerek ifade etmişti.

‘İKİNCİ TURA B PLANI HAZIRLANIYOR’ 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, AK Parti’nin veto ettiği afla ilgili ısrarını sürdürürken, seçim için henüz kampanyayı başlatmamış olması ve MHP’lilerin de sahada hareketli olmaması, AK Parti’yi ortağının durumunu ölçmeye iten bir başka neden oldu. Ancak, siyasi kulislerde ortağının performansına ilişkin ölçüm ve değerlendirme ihtiyacı duyması ilk turu riskli görmesine de bağlanıyor. Buna göre AK Parti, B planı olarak ikinci tur için yeni hamle hazırlıklarının değerlendirmelerini yapmak için MHP’nin durumunu yokluyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER