AK Partili Özel: İki itirazımız gerekçe oldu

YSK'deki AK Parti temsilcisi Recep Özel, iptal kararıyla ilgili şunları söyledi: "Sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmaması iddiamızda ısrarlıydık. Döküm cetvellerinin boş olduğuna yönelik iddialarımız vardı. Kurul bunları gerekçe göstererek seçimlerin yenilenmesine karar verdi."

AK Partili Özel: İki itirazımız gerekçe oldu
AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, iptal kararının sandık kurulu başkanları ve üyelerinin kamu görevlisi olmaması ile boş sayım döküm cetvelleri olduğu yönündeki itirazları üzerine alındığını söyledi.

“Sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmaması iddiamızda ısrarlıydık. Döküm cetvellerinin boş olduğuna yönelik iddialarımız vardı” diyen Özel, şöyle devam etti: “Kurul bunları gerekçe göstererek seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Talebimizin bu noktada haklılığı YSK’nın kararıyla tescil edilmiş oldu. Herkes hür iradesiyle karara katıldı. Yeter sayısı aşıldı. Hepsine Allah razı olsun diyoruz. Bu karar hayırlı ve uğurlu olsun. Mazbata iptal kararı da çıktı. Oy pusulaları tekrar basılacak. Resmi takvim 7 Temmuz’a tekabül ediyordu. Bir an önce seçim sürecinden çıkılması için 23 Haziran kararı verildi. Bir şaibe vardı. Şaibesiz bir seçim istiyoruz. Ölüm veya istifa halinde adaylar değişebilir. Seçmen kütükleriyle ilgil ilave bir işlem yapılmayacak. Sadece İBB seçimleri iptal oldu. Kurul, Büyükçekmece ve Maltepe’yi görüşmeye devam edecek.”

ŞENOCAK: YSK SÜRECİ İYİ ANALİZ ETTİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’tan da bir açıklama geldi. Şenocak şunları söyledi: “Bugünkü toplantıda İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine yönelik karar alındı. YSK’nın süreci iyi analiz ettiğini düşünüyoruz. Kararın hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Şaibesiz bir seçim temenni ediyoruz. 23 Haziran’daki seçim sonucunda İstanbul’un AK Partili bir belediye ile yönetileceğini ümit ediyoruz.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER