Ali Babacan: Partinin kuruluş dilekçesi bugün veriliyor

AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kuracakları parti için bugün dilekçe vereceklerini söyledi. Babacan, çarşamba günü partinin tanıtım toplantısını yapacak.

Ali Babacan: Partinin kuruluş dilekçesi bugün veriliyor
Yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan, Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın programına konuk oldu. Babacan, partisinin tanıtım toplantısının çarşamba günü gerçekleşeceğini söyleyerek, “Bu sabah partimizin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na veriyoruz. Partinin ismini çarşamba günü yapacağımız toplantıda teyit edeceğim. Kurucu üye sayısı 90 kişi” dedi.

Petrol fiyatlarının düşmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Babacan, “Merkez Bankaları piyasalara daha fazla para sürerek bu durgunluğu atlatmaya çalışıyor. Yine de durgunluk riski hala var. Bir de korona virüsü ile ilgili gelişmeler, ticaretin yavaşlama riski, tedarik zincirleri ile ilgili riskler, dünyadaki ürün talebini ve petrol talebini azaltıyor. Petrol fiyatı düşüyor. Üretim ile ilgili anlaşmazlık var. O bol arz, düşen talep fiyatın düşmesini kaçınılmaz kılar. Bu Türkiye için iyi haber. Türkiye petrol ve gaz ithal ediyor. Böyle 30 dolarlarda kalması Türkiye için iyi haber. Virüs daha çok etkin olursa, daha fazla insan maruz kalırsa bu fiyat kolay kolay yükselmez. Yaz aylarının gelmesiyle salgının trendi tersine dönerse o zaman farklı gelişmeler olabilir” ifadelerini kullandı.

Babacan, basın ve ifade özgürlüğüyle ilgili şöyle konuştu:

“Çarşamba günü partimizin programını paylaşımda göreceksiniz birinci sayfa basın özgürlüğü. İfade özgürlüğü olmayınca problemleri dile getiremiyorsunuz. Problemlerini tartışmayan bir ülkenin sorunları çözmesi mümkün değil .Sorun var diyeni susturuyorsanız bir şekilde o ülke sorunlarını konuşamıyor emektir. Aynı hastalığını inkar eden bir hasta olarak düşünün. Tedaviyi reddettiği için bir türlü iyileşemiyor. Türkiye’nin şu anki sorunu bu”

‘SORUNLARIN TEMELİN KÖTÜ YÖNETİM VAR’

Babacan, Odatv’nin engellenmesi üzerine “Her devletin kendi güvenliği ile ilgili bazı refleksleri olabilir. Ancak bunun gelişmiş ülkelerde nasıl uygulandığına bakmak lazım. Almanya’nın Fransa’nın bir güvenlik riski yok mu? Bu olmasına rağmen basın özgürlüğü nasıl beraberce ele alınıyor buna bakmak lazım” diye konuştu. Babacan, Türkiye’deki sorunların temelinde kötü yönetimin yattığını söyledi.

Sunucu İsmail Küçükkaya’nın “Siz Erdoğan ile mücadele edebilir misiniz?” sorusunu cevaplayan Babacan, “Bizim hedefimiz Türkiye’nin sorunlarıyla biz kişilerle uğraşmayacağız. Biz ülkenin meseleleriyle uğraşacağız. Rakip olacağız doğru ama biz mevcut siyasi partilerin hepsine de rakip olarak çıkıyoruz. Hedefimiz sadece o parti ve o partinin tabanı değil. Siyasi partinin tam ortasında ve ana akım bir siyasi hareket başlatıyoruz” diye konuştu. Babacan “Geçmişte anlaşmak belki zor. Geçmişinde mutabakat zor ama ortak bir Türkiye geleceği etrafında insanlarımızın buluşmasının mümkün olduğunu görüyoruz. Farklı kesimlere baktığınızda hepsinin hedefi aslında ortak. Bizimle uğraşacaklar, biz de onlara gerekli cevapları vereceğiz, kuşkusuz ama kavga üzerinden siyaset yapmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER