Ayhan Bilgen: Kars'taki hiçbir kazanım kaybedilmeyecek

Bilgen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamad “Tutuklanma kararımızı kimin aldığını bilmiyorum ama kararı yüzümüze okuyan heyet tarihi bir iyilik yaparak Anayasa Mahkemesi kararını ve hukukun temel ilkelerini yok saydıklarını gayet açık bir biçimde göstermişlerdir" dedi.

Ayhan Bilgen: Kars'taki hiçbir kazanım kaybedilmeyecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6-8 Ekim Kobani olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 2 Ekim günü tutuklanan ve yerine kayyım atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

TIKLAYIN-Bilgen'in tutuklanmasının ardından Kars'a kayyım atandı

Bilgen, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi: “Bizlere yaşatılan hukuksuzluk üzerine arayan, ziyaret eden, mesaj yayınlayan herkese teşekkür ederim. Şu bilinmelidir ki, Kars’taki hiçbir kazanım kaybedilmeyecek ve bu sahiplenme boşa gitmeyecektir.

“AYM kararı yok sayıldı”

“Tutuklanma kararımızı kimin aldığını bilmiyorum ama kararı yüzümüze okuyan heyet tarihi bir iyilik yaparak Anayasa Mahkemesi kararını ve hukukun temel ilkelerini yok saydıklarını gayet açık bir biçimde göstermişlerdir.

"Demokrasi varmış gibi davranmalarındansa bu kadar açık bir hukuksuzluğa imza atılması, Türkiye demokrasisi açısından çok daha değerli bir farkındalık ve kazanıma vesile olacaktır."

Ne olmuştu?

Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen'in tutuklanması ve gözaltına alınan Şevin Alaca'nın görevden alınmasının ardından belediyeye kayyım atanmıştı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Kars Belediyesi'ne Vali Türker Öksüz, göreve getirilmişti.

TIKLAYIN- Gözaltındaki Ayhan Bilgen istifa edeceğini açıkladı

25 Eylül günü yapılan operayonda gözaltına alınan  Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, 2 Ekim sabah saatlerinde tutuklanmıştı. 

Bilgen, gözaltında avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim" demişti.

Eşbaşkan Şevin Alaca ise, 1 Ekim sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve belediye yöneticilerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı. Gözaltı kararının ardından Alaca, 5 Belediye Meclis üyesi ve 2 İl Genel Meclis üyesi görevden uzaklaştırılmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER