Ayhan Bilgen: Kaybederseniz HDP'yi suçlamayacaksınız

31 Mart seçimlerine ilişkin konuşan Ayhan Bilgen, CHP-İYİ Parti ittifakının 'bütün seçmeni kucaklaması gerektiği'ni dile getirdi. Bilgen, "Alınan kararın ötesinde toplumsal beklentiyi görme meselesidir. Eğer siz bu beklentiyi dikkate almazsanız seçimi kaybettiğinizde de kimseyi suçlamayacaksınız" dedi.

Ayhan Bilgen: Kaybederseniz HDP'yi suçlamayacaksınız
HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, yaklaşan yerel seçime dair açıklamalarda bulundu. Bilgen, muhalefet blokunda milliyetçi-sağ oyların hesaba katılmasının toplumdaki değişim beklentisini göz ardı etmek anlamına geldiğini belirterek, “Bu seçim sadece iktidarın değil muhalefetin de dizaynı sonucunu doğurabilir” dedi.

Yerel seçimlerde stratejilerini, “tek adam rejimini geriletmek için bölgede Kürt partileriyle ittifak, batıda ise demokrasi güçlerinin desteklenmesi” olarak formüle eden Bilgen, batı metropollerinde izleyecekleri yolla ilgili, “Birçok şehirde kıl payı ya kazanılacak ya da kaybedilecek” dedi. Evrensel’den Birkan Bulut‘un sorularını yanıtlayan Bilgen, “Eğer muhalefet bloku bir bütün olarak güçlü dayanışma içinde hareket edecekse –CHP ve İYİ Parti bunun kısmi anlaşmalarını yapıyorlar- orada bütün seçmeni kucaklayacak bir süreci işletmeniz gerekir. Birçok şehirde kıl payı ya kazanılacak ya da kaybedilecek. Bu nedenle, ‘Ben bu seçmen kitlesini görmezden gelirim, onlar mecbur zaten verirler’ -HDP seçmeni için söylüyorum- diyorsanız, yerel seçimlerde iki ittifak şeklinde bir denklem kuruluyorsa HDP seçmeninden oy almanın gereklerini gözetmeniz gerekir” ifadelerini kullandı.

‘PARTİSİNİN KARARINI EN ÇOK ÖNEMSEYEN HDP’DİR’

HDP’nin bu konuda aday gösterip göstermemeyi demokrasi güçlerinin taleplerini dikkate alarak belirleyeceğini söyleyen Bilgen, “Bu parti kurullarında alınan kararın ötesinde toplumsal beklentiyi görme meselesidir. Eğer siz bu beklentiyi dikkate almazsanız seçimi kaybettiğinizde de kimseyi suçlamayacaksınız. Çünkü parlamentodaki partiler arasında partisinin kararını en fazla önemseyen HDP seçmenidir. Sadece milliyetçi-sağ oyların nasıl davranacağı hesap edilirse değişim beklentisi gözetilmemiş olur. Türkiye’nin yüzde 60’ının sağ partileri tercih ettiği gerçeğini göz önüne alırsınız ama buna teslim olacağınız anlamına gelmez. Bu seçim sadece iktidarın değil muhalefetin de dizaynı sonucunu da doğurabilir” dedi.

‘KAÇINILMAZ OLAN TOPLUMUN SİYASET DİZAYNIDIR’

Yakın zamanda karşılaşılacak tabloya ilişkin değerlendirmede bulunan Bilgen, “Ya iktidar bloğu bir biçimde seçimlerden sonra esneyecek ve geri adımlar atarak bu tepkiyi sönümlendirecek ya da toplumsal beklentilere ve mücadeleye karşı pervasızlık siyaseti yeniden dizaynı doğuracak. İletişim imkanlarının bu kadar kontrol edilemez olduğu bir dönemde siyasetin toplumu dizaynı üzerine hesap yaparsanız yanlış yaparsınız. Çünkü kaçınılmaz olan toplumun siyaseti dizaynıdır. Muhalefet de iktidarın kötü bir taklidi olursa bu umudu üretme şansı olmayacaktır” açıklamasını yaptı. (Kaynak)

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER