Başörtüsü teklifine 'Hayır' diyen EŞİK, HDP Eş Genel Başkanı Buldan'la görüştü

EŞİK, ‘Başörtüsü teklifine hayır’ kampanyası kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüştü.

Başörtüsü teklifine 'Hayır' diyen EŞİK, HDP Eş Genel Başkanı Buldan'la görüştü

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), AK Parti ve MHP’nin başörtüsü ve ailenin tanımıyla ilgili ‘Anayasa değişiklik teklifine hayır’ kampanyası kapsamında HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüşen EŞİK heyetinde Ece Onursal, Tuba Çameli, Halime Güner, Berrin Sönmez, Sevilay Çelenk yer alırken HDP’li Milletvekilleri Oya Ersoy ve Şevin Coşkun da Buldan’a eşlik etti.

Meclis’e gönderilen ‘Başörtüsü Anayasa Değişikliği Teklifi’ne ilişkin taleplerini ileten EŞİK adına konuşan Berrin Sönmez, TBMM’ye girmelerinin yasaklandığını belirterek AK Parti’nin teklifine “tartışmasız hayır” dediklerini söyledi. Sönmez, siyasi partilerin seslerini duyması gerektiğinin altını çizdi ve bu anayasanın yapılış ve hazırlanış sürecine ilişkin eleştirilerini dile getirdi. Getirilen düzenlemenin ayrıştırıcı olduğunu ve hak ihlali taşıdığını belirten Sönmez, siyasi partilere müzakere etmeden, komisyon toplantılarına dahi katılmadan koşulsuz olarak düzenlemeye “hayır” demeleri çağrısında bulundu. (DUVAR)  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER