Erdoğan: Esnafa verilen destek paket limitini 150 milyar liraya çıkarıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf destek paketinde kredi miktarını 50 milyar lira artışla 150 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı.

Erdoğan: Esnafa verilen destek paket limitini 150 milyar liraya çıkarıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa yönelik destek paketini artırdıklarını belirterek, "Esnafa destek paketinin limitini 50 milyar ilave ile 150 milyar liraya çıkıyoruz" dedi.

Erdoğan, ATO Congresium'da ''Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması''nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

15 TEMMUZ'DA VATANDAŞIMIZIN ÖNEMLİ BİR KISMI ESNAFTI: Dünyanın her yerinde esnaf vardır ama ülkemizin esnafı ve misyonu çok çok farklıdır. Anadolu'yu asıl fethimiz esnaflarımızın gönül kapılarını açmasıyla oldu. Yaşanan her kargaşa döneminden sağ salim çıkabilmemizi gizli gücümüz esnaflarımızın dirayetine ve gayretine borçluyuz. Bunun son örneğini 15 Temmuz'da gördük. Darbeci hainlere sokakları dar eden vatandaşlarımızdan önemli bir kısmı esnaflarımızdı. Birileri sosyal medyadan atacakları mesajın tonunu belirlemek ile meşgulken bizim esnaflarımız ölüm kusan silahlara meydan okuyordu. Ülkede işlerin nasıl gittiğini görmek için esnafa bakıyoruz, orada huzur varsa tamam diyoruz.

ESNAF PAKETİNİN LİMİTİNİ ARTIRIYORUZ: Yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede toplam 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı günden güne artıyor. Esnafımızın çok büyük teveccüh gösterdiği bu destek paketinin limitini 50 milyar lira ilaveyle toplamda 150 milyar liraya çıkarıyoruz. Son 20 yılda esnafımıza verdiğimiz destekleri saysak saatler günler sürer. Esnafın Halkbank'tan kullandığı kredi limitini 5 binden 500 bin liraya çıkardık. Yatırımlardaki kredi limitini 1,5 milyon liraya yükselttik. Politika faizindeki düşüşe paralel olarak esnafın kullandığı kredilerdeki hazine sübvansiyonunu yüzde 50'ye kadar artırdık.

6 KAPTAN BİR GEMİYİ BATIRIR: Seçim meydanında mücadele tek kişiyle olmuyor. Daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşımıza adaylar çıkmıştı şimdi seçime 4-5 ay kaldı hala karşımıza çıkabilen ve çıkartılabilien bir aday yok. Bir masa kurmuşlar etrafında 6 kişi gözüküyor bir de gözükmeyen var 7. Toplanıp duruyorlar. Masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişiyle yönetecekleri kararı çıktı. 6 kaptan bir gemiyi batırır tek kaptanla bir gemi gider. İki şoför bir arabaya muhakkak kaza yaptırır. Oyu millet verecek ülkeyi 6 tane kayyum yönetecek.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER