BDP: Saldırılar bir merkezden yönetiliyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde BDP seçim bürosuna yapılan ses bombalı saldırı kınandı.

BDP: Saldırılar bir merkezden yönetiliyor
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde BDP seçim bürosuna yapılan ses bombalı saldırı kınandı. BDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, halkların giderek umudu haline gelen ve 30 Mart seçimlerinde sandıktan büyük bir zaferle çıkmaya hazırlanan BDP ve HDP’ye yönelik batıda belli odaklarca organize edilen ırkçı saldırıları ve provokasyonların, bölgede bombalı saldırılar şeklinde sürdüğü belirtildi. 


BDP tarafından yapılan açıklamada, partilerinin Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda bulunan merkez seçim bürolarına dün gece yerel saat 01:30 sıralarında bombalı saldırıya maruz kaldığı ve kimliği belirsiz kişiler tarafından seçim bürosuna 2 adet el bombası atıldığı kaydedildi. 

Seçim çalışmalarının büyük bir kararlılık ve coşkuyla başladığı bir süreçte gerçekleştirilen bu saldırının tesadüf olmadığı, organize ve planli bir şekilde devreye konulduğu belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:  

"Partimizin seçimlerde elde edeceği büyük zaferden korkan karanlık odaklar, bu bombalı provokasyonlarla seçim çalışmalarını sabote etmeyi ve halkımızı yıldırmayı amaçlamaktadır. Bu saldırı, aynı zamanda BDP ve HDP seçim bürolarına yönelik son günlerde batıda gerçekleştirilen ve belli bir merkezden yönlendirilen ırkçı, şoven saldırıların devamıdır. Hem çözüm, hem de seçim sürecini sabote ederek, ülkeyi yeniden çatışmalı bir ortamın içerisine sürüklemek isteyen karanlık odakların işidir.  Ancak şu iyi bilinmelidir ki, bu saldırılar asla amacına ulaşamayacak, partimizin yükselişi durdurulamayacaktır. Halkımız bu çetelere karşı en iyi cevabı 30 Mart’ta sandıkta verecektir. Seçim büromuza düzenlenen bombalı saldırıyı nefretle kınıyor ve halkımızı provokasyonlara karşı duyarlı olmaya, partimizin etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz."

Yapılan açıklamada, saldırılar akarşı İçişleri Bakanlığı, Emniyet ve Savcılıkların derhal harekete geçmesi ve saldırı olaylarının bir an önce aydınlatılarak sorumluların yargı önüne çıkarılması istendi. / anf

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER