Bedelli askerlik yasası Resmi Gazete'de yayımlandı

Torba Yasa yürürlüğe girdi. Milyonların beklediği Bedelli yasası da resmi Gazete'de yayınlandı!

Bedelli askerlik yasası Resmi Gazete'de yayımlandı
Bedelli askerlik ve Kanal İstanbul projesini kapsamına alan torba yasa, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bedelli askerlik düzenlemesinin de yer aldığı “Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete’de yayımlandı.


Kanunla, yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin ödediği bin avroluk tutar 2 bin avroya çıkarıldı ve 38 yaş sınırı kaldırıldı. Kanuna göre, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler, yurt dışında oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, en az 3 yıl süreyle yabancı ülkelerde bulunmak şartıyla, bağlı bulundukları Türkiye konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN BAŞVURU SÜRESİ 3 AY

Kanuna göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994’ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER