Bedelli askerlikte 28 gün şartının kaldırılması gündemde

Milyonların beklediği bedelli askerlik ile ilgili teklif Meclis gündeminde. 25 yaş ve 15 bin TL bedel ile 28 gün askerlik hizmeti de öngörüldü. 28 günün yeniden görüşüleceği gündeme geldi.

Bedelli askerlikte 28 gün şartının kaldırılması gündemde
Milyonların beklediği ‘bedelli askerlik’ten, 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğanların faydalanacağı, ödenecek meblağın 15 bin TL ve askerlik süresinin ise 28 gün olacağı ‘torba teklif’ ile Meclis’e geldi.

Türkiye’nin önemli gündem maddelerinden birini oluşturan bedelli askerlikle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Twitter hesabından yaptığı, “28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelli olacaksa 28 güne ne gerek vardır?” açıklaması ise tartışmasını yeniden gündeme getirdi.

Sabah Gazetesi’nden Zübeyde Yalçın’ın haberine göre, bedelli adaylarının 28 günlük askerlik süresinin kaldırılmasına yönelik yoğun talebinin ardından, teklifte değişikliğin masaya yatırıldı.

Haberde, AK Parti kurmayları ile Plan ve Bütçe Komisyonu’yla ilgili bakanlıkların temsilcileri, kamuoyundan gelen yoğun talebi dikkate alarak bedelli askerlikle ilgili teklifi tartışmaya açtığı belirtildi.Yapılan toplantıda 28 günlük bedelli askerlik süresinin kaldırılmasına sıcak bakıldığı ve ilgili kurumların da onay vermesi halinde Torba Yasa teklifinden askerlik yapma şartının çıkarılmasının gündeme gelebileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER