'Bedelli şartları belli oldu' iddiası

Seçimlerin tamamlanmasının ardından bedelli askerlik yeniden gündeme geldi. Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti belli oldu iddiaları milyonlarca bedelli askerlik bekleyen vatandaşları heyecanlandırdı.

'Bedelli şartları belli oldu' iddiası
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin tamamlanmasının ardından, bedelli askerlik gündemdeki yerini koruyor. Seçimlerin tamamlanmasının ardından bedelli askerliğe ilişkin iddialar gelmeye devam ediyor.

Yeni Şafak’tan Kıymet Sezer’in haberine göre, çalışmalara başlayan hükümette, 26 yaş ve 20 bin TL ücret öne çıktı. Bedelli ücretini ödeyenler askerlik hizmetinden muaf tutulacak. Bedelliden elde edilecek kaynak bütçeye gelir kaydedilmeyecek, savunma harcamalarına aktarılacak.

SEÇİM ÖNCESİ GÜNDEME GELMİŞTİ

24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bedelli askerlik hakkında açıklama yapmıştı. Açıklamalara göre, bedelli askerlik çalışmalarının seçim sonrasında yapılması planlanırken, Bozdağ, ekim ayını işaret etmişti.

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik hakkında, “Toplam 5.448.858 kişi var askerlikle ilişkisi devam eden. Ancak biz önümüzdeki sene 345.933 kişi alabileceğiz. Bunu 345.933’e böldüğümüz zaman 15.7 yıl, yaklaşık 16 yıl sürüyor. Bunların yaşlarını dondursak bile 16 yıl boyunca askerlik bu vatandaşlarımızın önünde bir engel, sorun olarak devam edecek; gerçek bu” demişti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra biz bakanlık olarak gerekli bütün çalışmaları yaptık.Şu anda biz hazırız, bütün alternatiflerimizle hazırız” diye konuşmuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER