Beşir Atalay: 'Öcalan Kürtlerin lideri'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, çözüm süreci konusunda yaptığı değerlendirmeler sırasında PKK lideri Abdullah Öcalan için, “Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan” dediği belirtildi.

Beşir Atalay: 'Öcalan Kürtlerin lideri'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, çözüm süreci konusunda yaptığı değerlendirmeler sırasında PKK lideri Abdullah Öcalan için, “Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan” dediği belirtildi. 


Ankara’da düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nda çözüm sürecini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kürtlerin istediği dil ve eğitim hakkı konusunda birçok örneği incelettirdiklerini belirtirken, geçmişteki tutumlarını sürdürerek “Bizim tercihimiz bunu özel okul ile başlatmaktan yana” dedi.

Cumhuriyet gazetesine göre Beşir Atalay, çözüm sürecinin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:  “Bu süreçte beklenmedik riskler çıkabilir ancak süreç devam ediyor. Ne olursa olsun 1 yıldır terörden ölen yok. Bu süreç devam edecek. Peşi peşine iki seçim var önümüzde. Bu nedenle bu süreçte duraksama olması kaçınılmaz” mesajını verdi. Atalay, PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmelerin de devam ettiğini anlatırken, “Beğenin ya da beğenmeyin, Öcalan Kürtlerin lideri. Bir mekanizma oluşturduk. MİT Öcalan’la görüşüyor. Biz BDP’lilerle görüşüyoruz, onlar da Kandil’le görüşüyor.”

Kürt sorunu ile ilgili “dış mihrak”  sorusu da Atalay’ın önüne geldi.  Bir büyükelçi söz alarak “Bize bu ülkelerle ve kanıtlarla ilgili bilgi verir misiniz? Çünkü isim zikretmeden bunları söylediğinizde biz görev yaptığımız ülkelerde zor durumda kalıyoruz” dediği öğrenildi.

ATALAY’A GÖRE ALMANYA VE İRAN SÜRECİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYOR

Atalay’ın ise özellikle hükümetin iddiaları konusunda Almanya’yı işaret ettiği belirtildi. Atalay’ın bu soru karşısında İran ve Almanya’nın süreci baltalamaya yönelik çabalarını anlattığı iddia edildi.

Büyükelçilerin hükümetten gelen “dış mihrak” sorusunu önceki gün Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yaptıkları görüşmede de gündeme getirdikleri, Çiçek’in ise buna “devlet içerisinde bu tür ifadeler olur” karşılığını verdiği öne sürüldü.

Ruhban Okulu ve Aleviler konusunda Beşir Atalay’ın, büyükelçilere 4. reform paketi ile ilgili bilgi aktarırken de Aleviler ve Ruhban Okulu’na yönelik düzenlemelerin paketten son anda çıkartıldığını ifade etti.

Atalay’ın Alevilerin ibadethane talepleri konusunda ise “kendi aralarında da birlik yok”  dediği iddia edildi.  / anf

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 22:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
kh
kh - 10 yıl Önce

ali vaeli

SIRADAKİ HABER