Bilgen: Nihai kararımızı haftaya açıklayacağız

HDP Parti Sözcüsü Bilgen, Meclis çalışmalarına dair nihai tutumlarını önümüzdeki hafta başına kadar açıklayacaklarını belirtti.

Bilgen: Nihai kararımızı haftaya açıklayacağız
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi, parti genel merkezinde toplandı. Toplantıda, önümüzdeki süreçteki yol haritası ve Meclis çalışmalarına dair tutum tartışıldı.


Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bilgen, siyasi soykırım operasyonlarının devam ettiğini belirterek, Parti Meclisi toplantısına dair aktarımlarda bulundu. 
Bilgen, 4 Kasım’da HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından genel merkeze giremediklerinden dolayı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını Amed'de gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Toplantıda kimi kararlaşmalara gidildiğini ancak nihai kararı almak için de kimi planlamalar yapma kararı aldıklarını söyleyen Bilgen, “Geçen süre içerisinde devam eden tutuklamalar, eş başkanlarımıza uygulanan tecrit, Türkiye’deki anayasa tartışmaları dolayısıyla acil Parti Meclisi toplantısı aldık” dedi. 

'ACİL TOPLANTILAR YAPIP KARAR ALMAYI HIZLANDIRACAĞIZ'

Bilgen, şunları ifade etti: "Genel eğilim arkadaşlarımızın paylaşımı Meclis çalışmaları ile kararın hızlandırılması yönünde. Dolayısıyla bu birkaç gün içerisinde yaşadığımız gelişmeleri de değerlendirerek acil bir MYK toplantısı bugün düzenleyeceğiz ve mümkünse il eş başkanlarımızla, parti grubumuzla yeniden acil toplantılar yapacağız ve Meclis çalışmalarına katılmayla ilgili kararımızı hızlandırmanın yolunu arayacağız.”

KAYYUM

Bilgen, kayyum atamalarına ilişkin de şunları söyledi: "Bu fotoğraf çok net şekilde Şark Islahat Planı’ndaki yerel halkın iradesini tanımamayı ortaya koyuyor. Türkiye’yi yönetenler de bu zihniyetin devam ettiğini gösteriyor. Şu ana kadar 3’ü büyükşehir ve 5’i il olmak üzere 34 belediyeye kayyum atandı ve 52 belediyede görevden alma yaşandı ve 39 eş başkan tutuklandı. Partimiz birilerine başkanlığa destek niyetinde bir diyet gibi kurban edilmek isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz.”

Bilgen, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

KARAR HAFTAYA AÇIKLANACAK

Bilgen, partinin Meclis’te devam edip etmeme noktasındaki tavrının ne olacağı sorusuna ilişkin PM’nin Meclis çalışmalarıyla ilgili karar sürecinin hızlandırılması noktasında bir eğilimin olduğunu söyledi. Bilgen, “Bu kararı elbette hiçbir kararın vazgeçilmez olduğunu bilerek ve gecikmeden bir tutum geliştirmek adına önümüzdeki hafta başına kadar netleştirmeye önümüzdeki hafta grup toplantısında kamuoyu ile paylaşmaya çalışacağız” dedi. 
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, bir başka soru üzerine de “Yoklama ile vekilliğimizin düşürülmesi hesabının yapıldığını duyuyoruz. Teamüllere aykırı bir durum yaratılmak isteniyor” diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER