Binali Yıldırım yetkilerini devretti

Adı İstanbul Büyükşehir adaylığı için geçen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, birçok yetkisini yardımcılarına devretti. Yıldırım'ın bu kararı, adaylık hazırlığı olarak yorumlandı.

Binali Yıldırım yetkilerini devretti
TBMM Başkanı Binali yıldırım, Meclis’te işleyişi hızlandırmak ve Başkan’ın iş yükünü azaltmak gerekçesiyle birçok yetkisini TBMM başkanvekilleri, genel sekreter ve diğer sorumlulara devretti.


Milliyet’in haberine göre TBMM Başkanı Yıldırım, 26 Kasım 2018’de ‘TBMM Başkanlığı İdare Teşkilatı İmza ve Yetkileri ve Yetki Devri Yönergesi’ni imzalayarak yürürlüğe koydu.

Yönergenin amacı ve kapsamı ‘imza yetkilerinin tam ve etkili olarak kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar’ şeklinde anlatıldı. Yıldırım’ın TBMM Başkanı olmasının ardından TBMM bürokrasisini hızlandırmak istediği, Meclis Başkanı’na verilen birçok imza yetkisinin ‘yük’ oluşturduğu tespitini yaptığı öğrenildi. “Yükü azaltın” diyen Yıldırım, birçok yetkisini TBMM başkanvekilleri, genel sekreter ve diğer birim sorumlularına aktaracak düzenlemeyi hazırlattı.

Meclis kulislerde ise Yıldırım’ın bu tavrının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının neredeyse kesinleşmesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2018, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER