Boykota uymayan Kocasakal, Çiçek ve Sevigen disiplin kuruluna sevk edildi

CHP'de CNN Türk ve A Haber kanallarında programa katılan Ümit Kocasakal ile Mehmet Sevigen, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Boykota uymayan Kocasakal, Çiçek ve Sevigen disiplin kuruluna sevk edildi
CHP’de eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, eski milletvekili Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek ve eski milletvekili Mehmet Sevigen kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. CHP’nin CNN Türk’ü ve diğer kanalları boykot etme kararının ardından geçtiğimiz günlerde Başak Şengül’ün CNN Türk’teki programına Kocasakal, Ahmet Hakan’ın aynı kanaldaki programına İrem Çiçek, A Haber’deki bir programa ise Mehmet Sevigen katılmıştı.

İrem Çiçek, boykotu delme kararı için Twitter’dan, “CHP’de bir görevim yok. Avukatlık mesleğime devam ediyorum. Boykottan haberim var. Daha önce olduğu gibi doğru bildiğimizi her mecrada anlatmaya devam” mesajını paylaşmıştı.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 6 Şubat’ta düzenlediği bir basın toplantısıyla CNN Türk’ü iktidarın çıkarları doğrultusunda yayıncılık yapmakla suçlayarak hiçbir CHP’linin artık bu kanala çıkmayacağını açıklamıştı.

Tuncay Özkan, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun 3 Şubat 2020 tarihinde yaptığı toplantıda “partiye ve partililere tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle kanalın yayın ve programlarına katılınmaması” kararı aldığını duyurmuştu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2020, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER