Camide Çav Bella çalınmasını övenlere de soruşturma açıldı

İzmir'in camilerinde Bella Ciao (Çav Bella) çalınmasıyla ilgili harekete geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, haber videolarını övücü ifadelerle paylaşanlar hakkında da soruşturma başlattığını duyurdu.

Camide Çav Bella çalınmasını övenlere de soruşturma açıldı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte dün (20 Mayıs) öğleden sonra Karşıyaka, Konak, Çiğli, Buca gibi birçok ilçedeki camilerin hoparlörlerinden İtalya halk şarkısı Bella Ciao (Çav Bella) çalınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Savcılığın açıklamasında olayın faillerinni yanı sıra haber videolarını överek paylaşanlara da soruşturma açılacağı belirtildi. Savcılığın açıklaması şöyle:


"20/05/2020 çarşamba günü bazı internet sitelerinde, İzmir ilindeki farklı camilerin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca Bella Ciao (Çav Bella) nun çalındığının haber konusu yapılması karşısında; söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılmıştır.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER